You are here
Home > Tenis > Titula broj 14 za Zvereva

Titula broj 14 za Zvereva

Portal logoPet uzastopnih pobeda imao je Stefanos Cicipas protiv Aleksandera Zvereva, ali mu je zadrhtao reket kad je bilo najbitnije.

Nemac Zverev pobednik je turnira u Akapulku, pošto je u finalu pobedio Grka Cicipasa sa 2:0 u setovima posle velike borbe koja je potrajala dva sata i 19 minuta – 6:4, 7:6.

Ovo je teniseru poreklom iz Rusije 14. titula u karijeri, a prva u 2021. godini. Fin niz nastavlja Zverev, pošto je od 2016. svake sezone osvojio makar po jedan pobednički pehar. Sa bodovima koje je zgrnuo u Meksiku Aleksander će od ponedeljka biti i dalje sedmi teniser sveta, ali će zaostatak za Rodžerom Federerom biti 305 bodova.

Cicipas je propustio veliku šansu da osvoji trofej, jer je bolje otvorio meč, poveo je 3:0, a na 4:1 imao je tri brejk šanse da potpuno slomi rivala i dođe nadomak osvajanja seta. Umesto toga, Grk je dopustio da u narednom gemu Zverev njemu oduzme servis i skroz se vrati u meč. Štaviše, od 4:1 Nemac je napravio seriju od 5:0 u gemovima i dobio set.

U drugom je do 4:4 svako držao svoj servis, a onda je krenuo karambol. Razmenjen je po brejk u naredna dva gema, s tim što je Zverev ispustio prvu meč loptu. Na 5:5 Aleksander je propustio šest brejk šansi, a u narednom gemu Cicipas svoju set priliku. A, kada se otišlo u taj-brejk, tu je Nemac bio daleko bolji i dobio ga je sa 7:3.

Ovo je prva pobeda Zvereva nad Cicipasom od 2018. godine.

Source link

Slicni artikli

Top