You are here
Home > Fudbal > Srpska transfer bomba! Naš trener stiže u Englesku za nestvarnu platu

Srpska transfer bomba! Naš trener stiže u Englesku za nestvarnu platu


Englezi spremaju pravu malu transfer bombu.

Kako prenosi „San“, Šefild junajted koji je zakucan za dno Premijer lige i spasa mu, po svoj prilici nema kada se radi o borbi za opstanak, već se bacio u potragu za trenerom koji će ga ekspresno vratiti u elitu.

Izbor je pao na srpskog stručnjaka: Slaviša Jokanović je „prvi pik“ ovog premijerligaša, i to iz ozbiljnog razloga, a i uz ozbiljan novac.

Foto: Peter Powell / EPA;

Slaviša Jokanović

„Blejdsi“, piše pomenuti list, veoma cene to što je naš trener uspeo da iz Čempionšipa put najvišeg ranga takmičenja na Ostrvu vine i ekipu Votforda i ekipu Fulama, pa bi da mu Šefild junajted „bude treća sreća“.

Međutim, ovaj 52-godišnji stručnjak je trenutno u Kataru, gde u Al-Gerafi radi za unosan ugovor, što ovu želju čini „skupom idejom“.

Kako „San“ tvrdi, ako uprava Šefild junajteda uspe da ga privoli da se vrati u engleski fudbal, „Jokanović bi mogao da postane najplaćeniji trener u Čempionšipu, sa platom od oko dva miliona funti godišnje“.

To je oko 2,3 miliona evra, što znači da bi nekadašnji igrač i trener Partizana zarađivao oko 6.360 evra dnevno ako do ovog angažmana dođe.

„Jokanović je vrlo probirljiv u pogledu radne sredine u koju ide, pa bi klub sa Bramol Lejna morao baš dobro da se potrudi da ga nagovori da tamo dođe. On je na Srednjem Istoku od juna 2019, ali ima snažne veze sa Engleskom i mogao bi da se u nju vrati ako su uslovi dobri“, piše pomenuti list.

Druga opcija za Šefild junajted je Stiv Kuper iz Svonsija, koga bi još neki klubovi, a ni on ne spada u „jeftine“ trenere. No, činjenica da se uprava Šefilda prošle sedmice rastala sa dosadašnjim trenerom, Krisom Vajlderom, potragu za njegovim naslednikom čini – hitnom.

Video: Zašto je gol rukom koji je postigao čuveni Iranac priznat?

Source link

Slicni artikli

Top