You are here
Home > Tenis > Pet afera koje su smeštali Novaku Đokoviću

Pet afera koje su smeštali Novaku Đokoviću


Tokom karijere je Nole doživeo mnoge „niske udarce“ stranih medija, a poslednji primer je naročito bizaran.

Evo i liste pet afera koje su mu smeštali, hronološki poređane.

Da krenemo redom:

Novak i Jelena Đoković

Foto: RAS Srbija

Novak i Jelena Đoković
5. „Novak Đoković se razvodi!“

Možda najbolnije trenutke otkako se bavi tenisom Nole je doživeo kada su engleski tabloidi tvrdili da mu, u tom trenutku, „na terenu baš i ne ide najbolje jer mu je brak uzdrman“.

Iako je priča o navodnom razvodu bila samo jedna od „otrovnih strelica“, ostala je najupečatljivija. Pisali su „San“, „Dejli mejl“ i drugi britanski listovi da je Nole viđen sa indijskom glumicom Dipikom Padukone, da je ona samo „nastavak niza u kome je i Nataša Bekvalac“, te da je brak Đokovića pred raspadom. Ali…

Na pitanje šta mu prvo prođe kroz glavu kad pročita povremena medijska nagađanja o stabilnosti u njegovom bračnom životu, Novak je tada za hrvatsku „Gloriju“ rekao:

– Ne čitam i ne pratim medije, uglavnom ne. Tako da se ne uznemiravam. Razumem da je ljudima zanimljivije da pročitaju Nole i Jelena se razvode, nego Nole i Jelena se vole. Ali, to ne utiče na mene i Jelenu jer mi se zaista volimo.

4. „Nije se izvinio sudiji!“

Na udaru neprimerenih kritika, neretko i potpunih izmišljotina, Nole se našao i prošle godine, i to u više navrata.

Recimo, američki mediji su čak pisali da se „nedostojno oprostio od US Opena, jer se čak nije ni izvinio lično linijskoj sudiji koju je pogodio lopticom“, iako je istina bila da ju je Đoković potražio posle pomenutog nehotičnog incidenta usled kog je diskvalifikovan sa njujorškog grend slema, a i naknadno se raspitivao za njeno stanje.

3. „Nole je antivakser!“

Naravno, najuporniji su britanski i australijski mediji koji su ga opštuživali da je „antivakser“ i to jer je u jednom javnom onlajn ćaskanju s kolegama rekao da nije za to da se uvede obavezna vakcinacija kao uslov za igranje turnira.

Čak je i u 2021. Novak Đoković ušao sa takvim „žigom“, pa je u Melburnu nedavno e upitan kako će se ponašati ako Kovid-19 vakcina bude obavezna za nastupe na turnirima. Bilo je to pitanje koje bi „podgrejalo“ nastojanja onih koji Noleta smatraju „antivakserom“ da produže s takvim ponašanjem ali – najbolji teniser sveta nije hteo da se igra te igre. Odgovorio je ovako:

Novak Đoković na proslavi u Beogradu posle obaranja svetskog rekorda Rodžera Federera

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Novak Đoković na proslavi u Beogradu posle obaranja svetskog rekorda Rodžera Federera

– Hajde prvo da vidimo šta će se dešavati. Mnogo je bilo priča, ali se maltene ništa nije definitivno odlučulo u smislu propisa, ili pravila ATP-a ili organizatora grend slem turnira. Tako da ću, prosto, da sačekam i vidim“, istakao je Novak.

Tome je dodao i sledeće:

– Trenutno se o mnogo toga debatuje, sve je još ‘u vazduhu’ i neću da komentarišem nešto što nije gotovo.

2. „Postavio je zahteve Australijan openu!“

Noletu nije bilo lako u prva dva meseca 2021 – bilo je tu i „otrovnih strelica“ koje je Nik Kirjos uputio ka njemu, bilo je i provokacija na samom terenu od strane voditeljke programa, pa slanja „zamene“ u vidu čoveka koji ga stalno kritikuje, ali najviše su ga zabolele silne australijske i britanske kritike medija. One su se desile jer se usudio da zatraži od organizatora Australijan opena bolje uslove za tenisere i teniserke koji su dve nedelje bili u korona-izolaciji i nisu smeli da napuštaju hotelske sobe iako su bili potpuno zdravi.

Ti „zahtevi“ su čak predstavljeni i kao svojevrsni „ulitmatum“, zbog čega su pomenuti mediji razapinjali Novaka u stilu „Što se on buni kada običan svet prolazi kroz drastičnije korona-mere?!“ i tome slično.

Međutim, direktor Australijan opena, Kreg Tajli, rešio je da odgovori na ovu priču koju je španska „Marka“ lansirala uz tvrdnju da je „Đoković poslao pismo sa šest zahteva“ na adresu organizatora grend slema.

„Niti je bilo pisma, niti ikakvih zahteva – samo smo otvoreno diskutovali, a to je potom loše interpretirano u štampi! On je, da kažem ‘iza zavese’, poslao meni VotsAp poruku dok je bio u Adelajdu, u tamošnjem (nešto lakšem) karantin-režimu. Imao je mnogo predloga (ne zahteva) jer je pokušavao da pomogne onima, a bilo je 72 sportista, koji su bili kod nas u Melburnu u potpunoj izolaciji. Polovina tih predloga nije bila praktična i ne bi dobili dozvolu da se sprovedu u delo, ali druga polovina jeste bila moguća“, otkrio je Tajli.

1. „Nudili mi 50-60 hiljada evra da spavam s Noletom!“

Novak Đoković se sada našao u najnovijoj epizodi „hajde da smestimo najboljem teniseru sveta“, a u glavnoj ulozi je, navodno, manekenka – i to devojka koju pod tim imenom nećete pronaći na društvenim mrežama, Natalija Šćekić.

Ona je u intervjuu za „Svet“ otkrila da su njeni menadžeri i njihovi saradnici tražili da provede određeno vreme sa Novakom Đokovićem i da će za to dobiti novac. Čak je “plan“, prema njenim rečima bio da ona sve to snimi, a zatim to pusti u javnost. Ona je to odbila.

– Nazvao me čovek, on je iz Beograda i znam ga, mislila sam da je ozbiljan menadžer. Kad je zakazao sastanak, pomislila sam da me traži za ozbiljan posao, za preuzimanje oglasa ili za fotografisanje. Kad je razgovor započeo, kad mi je rekao plan, isprva sam pomislila da je to skrivena kamera, počela sam da se smejem. Činilo mi se kao šala, ali zapravo nije bila. Zaista su pripremali pakleni plan. Rečeno mi je da Novaka odvedem negde na intimno mesto i da sve to snimim – otkrila je Natalija.

Ona je napomenula da se samo okrenula i otišla jer kako kaže „Novak to ne zaslužuje“.

– Ponuda je bila od 50 do 60 hiljada evra i putovanje iz snova po mom izboru. Sve mi je to bilo uvredljivo. Nisam takva devojka, nisam sponzoruša ili prostitutka. Došlo mi je da ga polijem vodom, ali sam samo pokupila stvari i otišla. Mogu samo da zamislim šta bi se dogodilo da je takav snimak objavljen u javnosti. Nastao bi totalni haos. Đoković ne zaslužuje takve stvari i to nije fer prema njemu – rekla je Natalija.

VIDEO: Svi šampionski poeni Novaka Đokovića

Source link

Slicni artikli

Top