You are here
Home > Tenis > VELIKE MUKE TENISERA Zbog ovog sve češće odustaju od turnira, novca nema

VELIKE MUKE TENISERA Zbog ovog sve češće odustaju od turnira, novca nema


Zbog manjeg fonda nagrada mnogi teniseri odustaju od turnira.

Teniska sezona se polako zahuhtava, ali očigledno je da neće ličiti na prethodne, a sve zbog manje novca.

Posle Australijan opena čeka nas Masters u Majamiju gde sigurno neće igrati Dominik Tim, Rafael Nadal i Rodžer Federer, dok se Novak Đoković i dalje nalazi na zvaničnoj listi učesnika, piše Telegraf.rs.

Denis Šapovalov

Foto: JASON O’BRIEN / EPA;

Denis Šapovalov

Turnir za mušarkce u Majamiju ima tri puta manji nagradni fond u odnosu na poslednje izdanje ovog turnira iz 2019. godine. Ukupno će u muškoj i ženskoj konkurenciji biti podeljeno 6,68 miliona dolara (u 2019. godini 16,7 miliona dolara). Čak je i Federer tražio da se otkažu svi Mastersi.

– Verujem da će biti mnogo odustajanja, jer mnogi neće želeti da idu na turnire pošto je nagradni fond mali. Na neki način, to ne motiviše igrače da se takmiče svake nedelje, jer se ne nudi mnogo. Zapravo, u ovom momentu samo su slemovi bitni – rekao je Denis Šapovalov 12. igrač sveta

Kanadski teniser smatra da ovaj problem može da bude rešen.

– Situacija je takva i nadam se da će ATP ili bilo ko drugi uraditi nešto da se poprave nagradni fondovi, ili da se bar vrate na ono što su bili. Mi imamo obavezu prema sponzorima, ugovori nas primoravaju da igramo. Verujem da mnogi ne bi igrali, da nije tako. Čini mi se da su u ostalim sportovima pronašli načina da nagradni fondovi ostanu isti i da plate igrača budu netaknute. Uveren sam da postoji bolji način da se reši ovaj problem – završio je Šapovalov.

Video: Sedam najlepših teniserki za koje niste čuli

Source link

Slicni artikli

Top