You are here
Home > Tenis > „Gle čuda i on je u veću igrača!“ Šef nemačkog tenisa OGOLIO ATP ISTINU do koske i „otrovnim“ strelama „izbušio“ Federera, Nadala, Đokovića i Mareja: Ostali? KOGA BRIGA!

„Gle čuda i on je u veću igrača!“ Šef nemačkog tenisa OGOLIO ATP ISTINU do koske i „otrovnim“ strelama „izbušio“ Federera, Nadala, Đokovića i Mareja: Ostali? KOGA BRIGA!


Poslednjih nedelja podigla se velika bura oko bodovanje za ATP listu i mnogi teniseri su javno izrazili revolt zbog ovakvog stanja, a razlog je prost: mnogima nije jasno kako neki igrači – i kada ne igraju – zadržavaju visok plasman.

Svima ja je jasno da se pre svega radi o Rodžeru Federeru koji nije igrao više od godinu dana, a i dalje je u top 10 na svetu. Da nije ovako kako jeste, legendarni Švajcarac ne bi bio ni u 100 najboljih.

Sada se ovim povodom oglasio i Dirk Hordorf, aktuelni potpredsednik Teniskog saveza Nemačke, a nekada trener Janka Tipsarevića. On je objavio post na svom Fejsbuk nalogu u kome je potpuno ogolio ponašanje, posebno, Rodžera Federera, ali Rafaela Nadala, a ”otrovne strelice” uputio je i prema Novaku Đokoviću i Endiju Mareju.

Federer Đoković Nadal

Foto: Logo

Federer Đoković Nadal

– Mnogi imaju problem da shvate kako funkcioniše sadašnji ATP renkging sistem. Sve je zapravo jednostavno. Rodžer Federer može da bira koji će da bude na ATP listi bez da odigra ijedan meč! Rodžer se nalazi u veću igrača i to ga čini srećnim.

Sledeći je bio Rafael Nadal:

– Nadal je srećan jer će moći tri godine da zadrži bodove. Gle čuda i on je u veću igrača!

Pa Novak Đoković:

– Đokovića sistem ne interesuje. On je prvi i šta ga briga ko je iza njega. Tako da je i on srećan – objašnja ovaj iskusni nemački trener koji je vodio računa i o karijeri Vaseka Pospišila.

Nemac se posebno osvrnuo i na način na koji Endi Marej dobija pozive da igra na velikim turnirima iako je slabo rangiran na ATP listi.

– On ne pobeđuje. On dobija specijalne pozivnice. Sve dok je tako što bi morao da napreduje na rang loisti. A za ostale… ma koga briga! Evo Medvedev je drugi na svetu i nikoga to ne interesuje. Zverev i Rubljov su besni i šta sa tim? Rubljov je osvojio pet titule prošle godine i i dalje je lošije plasiran od Federera koji nije igrao 13 meseci! – zaključio je Hordorf.

VIDEO: Zagrevaju se Milan i Mančester junajted na San Siru, a „piči“ Nada Topčagić!

Source link

Slicni artikli

Top