You are here
Home > Fudbal > Abramovič: Trofeji govore sami za sebe, pragmatični smo u svojim izborima i prijatno nam je da pravimo promene u pravo vreme

Abramovič: Trofeji govore sami za sebe, pragmatični smo u svojim izborima i prijatno nam je da pravimo promene u pravo vreme

Portal logo

Roman Abramovič preuzeo je Čelsi 2003. godine i sa njim osvojio sve što se osvojiti može, ali se za sve to vreme držao podalje od medija. Pravi je srećnik onaj ko mu izmami osmeh i dobije intervju, nije ih bilo mnogo za ovih 18 godina od kada je na čelu Plavaca. Nedavno je Frenk Lampard postao deseti jubilarni trener u eri Romana Abramoviča kojem je dodeljen otkaz, a u intervjuu za magazin Forbs, Roman Abramovič se osvrnuo na period proveden u Londonu, čestu smenu trenera (bilo ih je 15 tokom 18 godina otkako je Rus na čelu kluba) i uspehe koje su Plavci ostvarili.

„Mislim da trofeji govore sami za sebe i pokazuju šta smo kao klub uspeli da postignemo tokom ovih godina, a cilj mi je da osvajamo trofeje i nastavimo da gradimo tim za budućnost. Čelsi ima veoma bogatu istoriju i osećam se izuzetno srećnim što sam deo te istorije”.

Glad za uspehom je nešto što nijednog trenutka nije iščezlo kod ruskog biznismena.

“Klub je bio ovde pre mene, a biće i posle mene, a moj posao je da osiguram da budemo što uspešniji danas, kao i da gradimo tim za budućnost”.

FA Kup, nedelja, 14.30: (1.23) Čelsi (6.50) Šefild Junajted (12.0)

Iako je Frenk Lampard legenda kluba, to ga nije spasilo otkaza. Slabiji rezultati u drugoj sezoni na klupi Plavaca uticali su na to da se Lampard nađe na birou, a na užarenu klupu Čelsija seo je Tomas Tuhel, koji još nije izgubio utakmicu.

„Mislim da smo pragmatični u svojim izborima. A nama je prijatno da pravimo promene u pravo vreme kako bismo ostvarili svoje dugoročne ambicije”.

Razmišljajući o svojoj odluci da uđe u svet fudbala pre 18 godina, Abramovič je otkrio da je posećivanje utakmica tokom službenih putovanja prvo privuklo njegovu pažnju. Njegov ulazak u Premijer ligu promenio je odnos snaga u Engleskoj i pretvorio Čelsi u jednog od glavnih konkurenata Mančester Junajtedu i Arsenalu u borbi za titulu tokom prvih godina.

„Bilo je toliko emocija, toliko uzbuđenja. Sećam se da sam pomislio da želim da budem deo ovoga. Činjenica da ne postoji pobednička formula u fudbalskim utakmicama  i da  trener i njegova ekipa moraju uzeti u obzir mnoge faktore kada pristupaju svakoj utakmici. Svakih nekoliko dana sledi novi ispit, a rad i trud koji ste uložili se ocenjuje. Uživao sam i još uvek uživam u nepredvidljivosti i gledanju svake utakmice”, rekao je Roman Abramovič.

Source link

Slicni artikli

Top