You are here
Home > Tenis > Zvanično: Đoković odustao od Majamija

Zvanično: Đoković odustao od Majamija

Portal logo


Izgleda da je Andrej Rubljov ipak ima dobru informaciju… Najbolji teniser sveta Novak Đoković odustao je od nastupa na predstojećem masters turniru u Majamiju.

Novakov potez nije iznenađenje, pošto su prethodnih dana od Majamija odustali i Rafael Nadal, Rodžer Federer, Dominik Tim i mnogi drugi. Đoković je rešio da ni on ne ide preko okeana, već da nastavi u Monte Karlu sa pripremama za početak sezone na šljaci.

Dragi navijači, žao mi je što moram da objavim da ove godine neću doputovati u Majami da se takmičim. Odlučio sam da iskoristim ovo dragoceno vreme da ostanem sa porodicom. Sa svim ovim restrikcijama, potrebno mi je da pronađem ravnotežu u vremenu koje provodim na turu i sa porodicom. Jedva čekam da se vidimo naredne godine“, poručio je Novak Đoković preko društvenih mreža.

Naredni turnir na kojem će igrati najbolji teniser sveta je upravo masters u Monte Karlu, koji će se igrati od 11. do 18. aprila.

Rubljov zna što niko drugi ne zna: Đoković neće igrati u Majamiju

Odustajanje od Majamija neće imati negativan efekat na Đokovićevu poziciju na prvom mestu ATP liste. Ovaj turnir na Floridi se nije igrao prošle godine, a na poslednjem izdanju 2019. Novak je poražen u osmini finala od Roberta Bautiste Aguta.

Kako je renking i dalje zamrnut, odnosno ostaće da se računa 50 odsto osvojenih bodova sa prethodnog nastupa u Majamiju, to se gotovo neće ni videti u Đokovićevom saldu. Jedino što će propustiti priliku da eventualno uveća prednost u odnosu na najveće konkurente.

Rus Andrej Rubljov, koji se probija ka teniskom vrhu, najavio je da će igrati u Majamiju, ostalo je da se vidi da li će i Danil Medvedev, drugi teniser planete, iskoristiti odsustvo kolega iz vrha i zaigrati u SAD.





Source link

Slicni artikli

Top