You are here
Home > Fudbal > STIŽU NOVI MILIONI Dinamo je napravio neverovatan uspeh, a evo koliko je zaradio posle pobede nad Totenhemom!

STIŽU NOVI MILIONI Dinamo je napravio neverovatan uspeh, a evo koliko je zaradio posle pobede nad Totenhemom!


Oni su zaradili dodatnih 1,5 miliona evra, a samo od nastupa ove sezone u Ligi Evrope zaradili su više od 11 miliona evra.

Sada će komšije imati priliku da još više zarade, ukoliko se plasiraju među četiri najbolja kluba u drugom po redu najkvalitetnijem takmičenju u Evropi.

Foto: Antonio Bat / EPA;

Dinamo – Totenhem

Dinamo je bio i te kako dobar u grupnoj fazi Lige Evrope. Bili su prvi u grupi sa četiri pobede i dva remija a ukupno su osvojili 14 bodova. Kako je svaki bod u grupi vredeo 190 hiljada evra, „modri“ su samo odatle uzeli 2,6 miliona evra.

Još ranije je prvak Hrvatske dobio 3,2 miliona evra zahvaljujući rezultatima u kvalifikacijama, pa još 2,4 miliona po osnovu evropskih rezultata u poslednjih deset godina.

Kako je Dinamo bio prvi u grupi to je u kasu kluba stiglo još dodatnih milion evra, a sam plasman u nokaut-fazu vredeo je još pola miliona. Za prolazak Krasnodara u šesnaestini finala dobili su 1,1 milion evra.

Tako je Dinamo samo u ovoj sezoni od evropskih rezultata zaradio oko 12 miliona evra. Prošle sezone je sjajnim rezultatima u Ligi šampiona hrvatski prvak zaradio oko 30 miliona.

VIDEO: Fakti o Murinju

Source link

Slicni artikli

Top