You are here
Home > Košarka > Moramo da odigramo fajtersku utakmicu protiv Mornara

Moramo da odigramo fajtersku utakmicu protiv Mornara


Crno-beli u subotu od 17 sati dočekuju ekipu iz Bara u hali sportova „Ranko Žeravica“ u 22. kolu regionalne ABA lige.

„Mornar je ekipa koja se bori za plej-of i svaka pobeda im je bitna pred doigravanje. Oni ne žele tu da se zaustave, već žele da osvoje titulu pobednika ABA lige. Imaju tim sastavljen od dosta odličnih individualaca što je u ovom momentu najteže braniti. Svaki igrač im je fantastičan šuter, dva visoka igrača koji su fantastični na rol igri i imaju plejmejkere koji kreiraju za sve njih. Ono što mi moramo, jeste da pružimo jednu fajtersku utakmicu, sve vreme u kontaktu sa njima, da se borimo za svaku moguću loptu i svaki mogući skok“, rekao je Matović za klupski sajt.

U prvom ovosezonskom duelu crno-belih i Mornara, ekipa iz Bara je nakon neizvesne završnice odnela pobedu rezultatom 77:76.

„Moramo da dođemo u situaciju da budemo čvršći od njih, da bismo mogli da igramo sa njima. Nama je u ovom momentu potrebna pobeda da se podignemo psihološki kako bi vratili ono što radimo na treningu. Iskreno očekujem jednu dobru, fajtersku utakmicu“, istakao je Matović.

Šef struke crno-belih rekao je da neće igrati Erik Mika i Rade Zagorac, dok će za Vila Mozlija u toku subote biti poznato da li će moći da pruži bar nekoliko minuta u igri.

Plejmejker Partizana Džoš Perkins smatra da se protiv Mornara mora odigrati timski.

„Mornar je sjajan tim, nalaze se u vrhu tabele, ali se nadam da ćemo iskoristiti priliku da pobedimo. Potrebna nam je pobeda. Znate da imamo novog trenera, volimo ga i poštujemo. On želi da počnemo da pobeđujemo, sve radi u tom cilju. Moramo da se držimo kao tim i da ozbiljno uđemo u sve naredne utakmice. Daćemo sve od sebe“, poručio je Perkins.Source link