You are here
Home > Fudbal > Kopa Sudamerikana: Metropolitanos najbliži grupnoj fazi, uzbuđenja čilenskom i kolumbijskom okršaju

Kopa Sudamerikana: Metropolitanos najbliži grupnoj fazi, uzbuđenja čilenskom i kolumbijskom okršaju

Portal logo

Metropolitanos iz Venecuele ostvario je najosetniju prednost u poslednjim mečevima finalnih kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Kopa Libetatores. On je u okršaju sa Peurto Kabeljo slavio sa 2:0 i tako širom otvorio vrata glavne faze takmičenja.

Domaćin je slavio golovinma Larotonde i Floresa Bariosa, a da je pogodak sa bele tačke u 29. minutu postigao Hoan Moreno, klub iz Karakasa bi jednom nogom već bio u Kopa Libertadores. Ovako, za tri nedelje će morati da brani stečeno primućstvo u Karabobu.

Velika uzbuđenja viđena su u ekvadorskim, čileanskim i kolumbijskim okršajima, pošto je na svakom meču pokazan crveni karton. Gvajakil je to u najvećoj meri koštalo drugog primljenog gola protiv Aukasa u Kitu (1:2). Gosti su još i vodili na ovom meču, zahvaljujući pogotku Paralesa od 28. minuta, ali je kasnije čovek odluke bio Fransisko Fridriževski. Odlični napadač je prvo izjednačio u 38. minutu, dok je konačni preokret Aukasu doneo u četvrtom minutu utakmice.

—————————-

Ako već imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri svoj nalog svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

—————————-

Deportivo Pasto je takođe posle preokreta slavio u prvom meču protiv La Ekvidada, ali kao gost, pa će u revanšu biti veliki favorit za plasam u grupnu fazu talmičenja (2:1). Domaćin je u Bogodi poveo zahvaljujući Fuentesu, ali im se situacija zakoplikovala u 37. minutu, kaa je autogol postigao Garsija. Za potpuni preokret je bio odgovoran Džejson Medina, koji je konačan rezultat meča postigao u 67. minutu. Domačin je u poslednjim trenucima ostao bez Žana Pestane, pa će mladi veista propustit revanš.

Golova nije bilo samo u čileanskom okršaju između Kabresala i Palsetina, ali je i tu viđen jedan crveni karton. Dobio ga je iskusni napadač Oskar Salinjas Agilar u 65. minutu, što je bilo možda i presudni trenutak da ne bude pobednika do kraja utakmice. Oslabljeni domaćin se zatvorio u finišu, pa gosti nisu uspeli da pronađu put do gola Leandra Rekene.

Paragvajski River Plejt slavio je u gostima protiv Gujarene, zahvaljujući pogotku Marija Otazua u prvom minutu nadoknade (2:1), pa su veliki favoriti za plasman u grupnu fazu, a isti je slučaj i sa peruanskim Melgarom, koji je identičnim rezultatom sručio Karlos Manuči.

KOPA SUDAMERIKANA – KVALIFIKACIJE (PRVI MEČEVI):

Utorak

12. Oktbar (Par) – Nasional Asunsion (Par) 0:0

Makara (Ekv) – Emelek (Ekv) 2:2 (1:2)

/Orlando 26, Santakruz 89 – Barselo 20, Zapata 34/

Sreda

Antofagasta (Čil) – Huačipato (Čil) 0:1 (0:0)

/Sepulveda 90+7/

Tolima (Kol) – Deportivo Kali (Kol) 3:0 (2:0)

/Miranda 9, Moskera 12pen, Kampaz 67/

Četvrtak

Guabira (Bol) – Nasional Potosi (Bol) 4:1 (1:1

/Hurtado 38, Hojos 75, Peredo 77, Vogiloti 90+3 – Gularte 27pen/

Aragva (Ven) – Mineros (Ven) 0:1 (0:0)

/Alsoser 82/

Kahamarka (Per) – Uankajo (Per) 0:1 (0:0)

/Balta 74/

Horhe Vilsterman (Bol) – Palmaflor (Bol) 2:1 (2:0)

/Viljaroel 8, Osorio 39 – Saldijas 77/

Aukas (Ekv) – Gvajakaili Siti (Ekv) 2:1 (1:1)

/Fidriževski 38pen, 90+4 – Parales 28/

Guairenja (Par) – River Plejt (Par) 1:2 (0:0)

/Gonzales 52 – Zebaljos 62, Otazu 90+1/

Metroplitanos (Ven) – Puerto Kabeljo (Ven) 2:0 (1:0)

/Larotonda 40, Flores Barios 57/

Petak

Karlos Manuči (Per) – Melgar (Per) 1:2 (0:2)

/Fernandez 90+4 – Bordahar 12, 41/

Kobresal (Čil) – Palestino (Čil) 0:0

La Ekidad (Kol) – Pasto (Kol) 1:2 (1:1)

/Fuentes 11 – Garsija 37ag, Medina 67/

Source link

Slicni artikli

Top