You are here
Home > Fudbal > Evo šta je rekao o nadobudnim igračima i taktici! „Zapamtite, Luksemburg će biti naša najteža utakmica!“

Evo šta je rekao o nadobudnim igračima i taktici! „Zapamtite, Luksemburg će biti naša najteža utakmica!“


Stojković je odgovarao na pitanja novinara putem online konferencije pred predstojeće duele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Uprkos pandemiji, Piksi očekuju da svi pozvani fudbaleri Srbije dođu u bazu „orlova“.

– Svi igrači koju su na spisku će se odazvati na poziv, imam takve informacije.

Stojković je odgovorio kakava su očekivanja pred meč sa Republikom Irskom.

– Mi smo naravno kao ozbiljan tim i stručni štab, analizirali sve protivnike, akcenat je na Republici Irskoj. U pitanju je kvalitetan tim, a mi moramo da budemom fokusirani na našu igru i naravno – očekujem da pobedimo – rekao je Piksi i dodao:

– Raspored odigravanja mečeva nije bitan jer morate da igrate sa svim protivnicima i morate da budete spremni. To je najvažnije. Nema lakih utakmica, nema kalkulacija, sa svakim moramo da igramo. Ko vam garantuje bodove protiv Azerbejdžana i Luksemburga? Luksemburg će biti najteža utakmica zapamtite to!

Evo šta novi selektor kaže o takti

Odgovorio je na pitanje o budućoj taktici “orlova”:

– Imam u glavi formaciju, ali sistem nije važan, nego principi ofanzivnog i defanzivnog fudbala. Najbolje utakmice smo igrali sa trojicom u liniji, protiv Rusije i Norveške, zašto bismo onda bežali od toga? – upitao se Piksi.

Posebno se osvrnuo na formu naših napadača, s akcentom na Mitrovića.

– Mitrović mora da povrati samopouzdanje, malo je igrao zadnjih par meseci, ali sam ga ipak stavio na spisak. Pitali su me ljudi zašto ga zove, kad ne igra, “u nokdaunu je, promašio je penal protiv Škotske”, ali ja verujem u njega – rekao je Piksi i poentirao:

– Lepo zvuči tandem Jović – Mitrović. Probaćemo verovatno tu kombinaciju. A možda i Vlahović sa njima, to bi bilo fenomenalno, javnost bi bila oduševljena!

0 nedisciplini i nadobudnim igračima rekao je sledeće:

– Recite mi samo koja trojica i svi odmah idu kući. Samo mi dajte imena i fakat da je to što rade na pogrešan način. Obećavam vam da će odmah sa torbom da se vrate kući. Ima puno neistina i tračeva. Svi koji su bili ranije i koji su sada sigurno poseduju taj patriotski duh u sebi. Ne verujem da ima u njima kalkulacija da hoće ili neće da igraju. Bilo je nekih stvari i pitanje je da li su neki stvarno bili povređeni ili su se čuvali za klub. To neće smeti da rade. Tu ću biti vrlo rigorozan. Ako neko i pokuša to da uradi, u svoju korist, a na uštrb reprezentacije. Ali, računam na njihovu inteligenciju. A nedisciplina se neće tolerisati i može da se zove kako god hoće. Voleo bih da mi date ime i održaću svoju reč, odvešću ga sam do aerodroma.

Bilo je zanimljivo čuti i mišljenje selektora o Zvezdi i Partizanu i njihovoim serijama pobeda.

– Domaći fudbal nije na nivou na kojem treba da bude. Džaba vama moderni stadioni, dobri tereni i reflektori, jer ne igraju oni fudbal, već igrači, “večiti rivali” odskaču, ostali su tu negde.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Dragan Stojković Piksi

A koga bi uzeo iz generacije 1998. sa Mundijala iz Francuske?

– Jokanovića – kao iz topa je odgovorio Piksi.

Dok je o “slučaju Kokeza” bio rezervisan:

– Situacija nije nimalo prijatna. U svakodnevnom kontaktu smo sa svima, trenerima, igračima, njihovim klubovima. Sve funkcioniše na najbolji mogući način, zaista je mirno. Niti hoću, niti ću dozvoliti da se drugačije radi. Želim mir, da igrači budu spremni. I tako će se raditi. Koliko vidim, ovo nema veze sa fudbalom ili ja grešim? Fudbal ovde nije u centru pažnje…

Selektor je izbegao pitanje o novom kapitenu, uz napomenu da zna ko će to biti:

– Saopštiću to igračima u ponedeljak pre večere. Ali, kapiten nije bitan, već kolektivni duh!

Podsetimo Srbija se 24. marta sastaje sa Irskom u Beogradu, prvi favorit grupe Portugal stiže tri dana kasnije (27. mart), dok 30. marta “orlovi” gostuju u Azerbejdžanu.

VIDEO: Srbin inspirisao Srbina! Bogdan Bogdanović odigrao PARTIJU SEZONE i najbolji meč u Atlanti protiv Alekseja Pokuševskog i Oklahome

Source link

Slicni artikli

Top