You are here
Home > Košarka > Čović: Zvezda i Partizan zaslužuju dugogodišnju licencu Evrolige

Čović: Zvezda i Partizan zaslužuju dugogodišnju licencu Evrolige

Portal logo

Predsednik Crevene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na TV Prva rekao je da je bolje zdravstveno stanje prvotimca crveno-belih Dejana Davidovca koji nije otputovao u Atinu na današnji meč sa Panatiniakosom.

Dejan ima bakterijsku infekciju, ostao je u Beogradu da se zaleči. Stanje je bolje. Ognjen Dobrić je u redu„, rekao je prvi čovek crveno-belih.

Seriju od tri vezana gostovanja nastaviće u nedelju duelom ABA lige, protiv Budućnosti u Podgorici.

Nas čeka derbi, ako je to derbi. Za mene na ovim prostorima postoji samo jedan derbi, a to je Crvena zvezda – Partizan. Indikativno je da se ove nedelje provlači mnogo ‘vesti’, te Davidovac, te Kolom, te mi u Evroligi. Interesantno, uvek pred mečeve na prostoru Crne Gore. Mi smo prošli toplog zeca u Podgorici 2018. Nikad se nisu izvinili za divljanje u Morači. Neću da polemišem. Mi se borimo za ABA ligu koja nije Bokan liga. Igrali su nedavno Cibona i Budućnost. Sva trojica sudija su negativno ocenjena. Ko je gledao, video je model. Juras koji ima ružnu hipoteku kad je Zvezda u pitanju… Iznenadio me je Jovčić, izuzetno pošten sudija, a Vesković je mlad, nema iskustvo. Trebalo bi da shvati da ABA liga nije Bokan liga. Stalno se pravi zavera pred svaku utakmicu u Podgorici da mi, kao, pravimo medijsko spinovanje. Neka i dalje tako misle. Mi smo Crvena zvezda.

Čović veruje da će meč proteći u regularnim uslovima.

Sudije su Radović, Radojković i Nedović. Gledaćemo da li je sve regularno, neka pobedi ko je u tom trenutku bolji. U derbiju smo pobedili.

…………………………………………..

* Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka – svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

…………………………………………..

Pomenuo je i specifičnosti ove sezone.

Sve je specifično. Nemamo publiku, onda se dese ispadanja igrača zbog bolesti, odlaganje utakmica. Na kupu smo imali samo dvojicu stranaca, Lojda i Obrajanta. Zato je osvajanje trofeja veliki uspeh, izvojevan sa većinom domaćih igrača. Postoji domaći potencijal, ali veliki problem je što nema publike, naš ambijent je težak za rivale. Tako je u Istanbulu, Atini, Tel Avivu. Sa te strane imamo veliki finansijski udar, 2.000.000 do 3.000.000 evra nam je izbijeno iz budžeta.

Često se polemiše da li će i kada neki klub iz ABA lige dobiti dugogodišnju licencu Evrolige.

Drage volje bi rekao kada će to biti, ali ne znam. U našem regionu licencu zaslužuju i Zvezda i Partizan. Ne na dve godine, nego na pet. Potrebna nam je podrška države, u smuslu garancije za finansijsku stabilnost. Mi to zaslužujemo prema tradiciji, rezultatima, organizaciji. Sport je komercijalizovan potpuno. Predstavlja privrednu granu. Radimo na tome (licenci, op. aut.). Pričamo sa ljudima iz Evrolige, ali to radimo godinama i godinama se dokazujemo. Da nas neko ucenjuje da ćemo da igramo Evroligu, ako čuvamo ABA ligu… Čuvamo je. Pa 2015. je napravljena nova ABA liga, pa sam posle uspeo da nađem 2.500.000 evra srpskih para. Kada imam sagovornike koji mešetare i iznose neistinu ili poluistinu javnosti…

Ove sezone nema publike na tribinama, pitanje je da li će je biti i sledeće…

Ukoliko bude tako, dovodi klubove u finasnijsku opasnost. Valjalo bi biti realan i reći da ne bismo preživeli bez pomoći države. Potrebna nam je njena pomoć. Nama država obezbedi 2.500.000 do 3.000.000 evra, što je polovina budžeta. Kažu ‘nađite sponzore’. Koje sponzore, znate li kakva je situacija u svetu…“ zapitao se Čović.





Source link

Slicni artikli

Top