You are here
Home > Fudbal > Zvezda potpisala ugovor sa fondacijom Tijana Jurić

Zvezda potpisala ugovor sa fondacijom Tijana Jurić

Portal logo

Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je danas sporazum o saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“.

Crvena zvezda će u skladu sa ugovorom objavljivati fotografije nestale dece i mladih na društvenim mrežama, biti deo Amber Alerta (sistem obaveštavanja u specifičnim situacijama nestanka dece), slati poruke edukativnog karaktera kako bi se deci i roditeljima objasnilo kako da se zaštite na internetu.

„Pitanje bezbednosti dece je posebno važno pogotovo u ovom vremenu u kome danas živimo. Deca su veoma ugrožena na razne načine, to je obaveza svih nas. Svaka institucija treba da pruži svoj doprinos i da pokaže društvenu odgovornost. Crvena zvezda je pokazuje na ovaj način, brinući ne samo o deci koja se bave fudbalom, već o svoj deci u Srbiji. Zato ćemo podržavati ovakve akcije i ubuduće i pokušati da se što aktivnije uključimo u rešavanje problema koji muče naše društvo“, rekao je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Igor Jurić kao predstavnik Fondacije rekao je da je ovo jedan od najvažnijih ugovora koji je pomenuta fondacija potpisala.

„Ovo je za nas jedan od najvažnijih ugovora i sporazuma koje smo potpisali od osnivanja. Sve je krenulo na uzajamnu inicijativu. Zajednički je zaključak da Fondacija daje ogroman doprinos u bezbednosti dece u našoj zemlji. Crvena zvezda nije samo klub koji se bavi pravljenjem i razvojem fudbalera, nego je institucija koja treba da brine o građanima naše zemlje. Sa ovim gestom je pokazala da brine o dobrobiti svih građana. Ono što bih posebno istakao je da je Crvena zvezda izašla u susret svim zahtevima koje je imala Fondacija „Tijana Jurić“, da je klub pružio i više od toga. Nisu se gledali interesi kluba, već interesi dece u našoj zemlji i zbog toga sam naročito zahvalan. Radićemo intenzivno vezano na pitanjima nestale dece, na temama koje se tiču bezbednosti na internetu. Verujem da će cela Srbija biti ponosna na ovu saradnju i da će podići interesovanje za ove teme na viši nivo. Svesno smo koliki uticaj ima Crvena zvezda na mlade u našoj zemlji. To je ustvari bio povod ove saradnje, i taj uticaj koji ima treba da bude mnogo veći od sporta“, objasnio je Jurić.  

Source link

Slicni artikli

Top