You are here
Home > Fudbal > Zvezda BRINE O BEZBEDNOSTI DECE Šampion Srbije potpisao saradnju sa Fondacijom „Tijana Jurić“

Zvezda BRINE O BEZBEDNOSTI DECE Šampion Srbije potpisao saradnju sa Fondacijom „Tijana Jurić“


Na ovaj način Zvezda se priključila akciji oko bezbednosti dece u Srbiji. U skladu sa ugovorom šampion Srbije će objavljivati fotografije nestale dece i mladih na društvenim mrežama.

Tako će biti deo „Amber Alerta“ (sistema obaveštavanja u specifičnim situacijama nestanka dece), i slati poruke edukativnog karaktera kako bi se deci i roditeljima objasnilo kako da se zaštite na internetu.

Ponosan na saradnju i na to što Zvezda još jednom postavlja pozitivan primer bio je predsednik kluba Svetozar Mijailović.

– Pitanje bezbednosti dece je posebno važno pogotovo u ovom vremenu u kome danas živimo. Deca su veoma ugrožena na razne načine, to je obaveza svih nas. Svaka institucija treba da pruži svoj doprinos i da pokaže društvenu odgovornost. Crvena zvezda pokazuje da se na ovaj način, brine ne samo o deci koja se bave fudbalom, već o svoj deci u Srbiji. Zato ćemo podržavati ovakve akcije i ubuduće i pokušati da se što aktivnije uključimo u rešavanje problema koji muče naše društvo – rekao je Mijailović.

Igor Jurić, kao predstavnik Fondacije, bio je i više nego zadovoljan saradnjom sa klubom iz Ljutice Bogdana i istakao je da je ovo jedan od najvažnijih ugovora koji su potpisali do sada.

– Ovo je za nas jedan od najvažnijih sporazuma koje smo potpisali od osnivanja. Sve je krenulo na uzajamnu inicijativu. Zajednički je zaključak da Fondacija daje ogroman doprinos u bezbednosti dece u našoj zemlji. Crvena zvezda nije samo klub koji se bavi pravljenjem i razvojem fudbalera, nego je institucija koja treba da brine o građanima naše zemlje. Sa ovim gestom je pokazala da brine o dobrobiti svih građana – rekao je Jurić i dodao:

– Ono što bih posebno istakao je da je Crvena zvezda izašla u susret svim zahtevima koje je imala Fondacija „Tijana Jurić“, da je klub pružio i više od toga. Nisu se gledali interesi kluba, već interesi dece u našoj zemlji i zbog toga sam naročito zahvalan. Radićemo intenzivno vezano na pitanjima nestale dece, na temama koje se tiču bezbednosti na internetu – zaključio je Jurić.

VIDEO: Neverovatni Jokić

Source link

Slicni artikli

Top