You are here
Home > Tenis > Sve burniji protesti tenisera zbog Federera! Rus ŽESTOKO REAGOVAO, ATP na udaru!

Sve burniji protesti tenisera zbog Federera! Rus ŽESTOKO REAGOVAO, ATP na udaru!


Odluka koju je ATP doneo o novom sistemu bodovanja, koji najviše „štiti“ Rodžera Federera, dok ostale tenisere koji pokušavaju da se probiju u svetski vrh stavlja u tešku poziciju, razljutila je mnoge.

Naime, zbog pandemije korona virusa odlučeno je da teniserima ostane upisan ili rezultat koji ostvare na ovogodišnjem turniru, ili onaj iz 2019. godine, umanjen za 50 odsto.

Najpre se oglasio Zverev, kom nije bilo jasno kako je iza Federera, iako Švajacarac ne igra više od godinu dana, dok je Cicipas istakao da nema ništa protiv novog sistema.

Andrej Rubljov

Foto: Koen Suyk / EPA;

Andrej Rubljov

Ipak, sada je Zverev dobio podršku od kolege Andreja Rubljova. Mladi Rus koji je nedavno osvojio turnir u Roterdamu, ne krije nezadovoljstvo, s obzirom da bi trebalo da bude na mnogo boljoj poziciji u odnosu na to kako igra u poslednje vreme.

– Kada bismo imali normalan sistem, ja bih po njemu bio na četvrtom mestu, tako sam izračunao. Šta onda mislite da je bolje za mene, da budem broj osam ili broj četiri? Po sistemu koji sada važi meni je teže da budem četvrti nego osmi, rekao je Rubljov i stao na stranu kolege iz Nemačke.

Inače, mlađi teniser su vidno nezadovoljni ovakvim odnosom ATP, koji ih koči u tome da naprave još veći podvig, te „spašava“ Federera.

Video: Đoković o odbijanju Nadala i Federera: Živimo u demokratskom svetu

Source link

Slicni artikli

Top