You are here
Home > Fudbal > Ovo je Mislav Oršić, čovek koji je NOKAUTIRAO MURINJA i postao nova senzacija evropskog fudbala!

Ovo je Mislav Oršić, čovek koji je NOKAUTIRAO MURINJA i postao nova senzacija evropskog fudbala!


Reč je o Mislavu Oršiću, 29-godišnjem igraču koji je večeras zadao možda i najbolniji šamar Žozeu Murinju, čovek koji je uspeo da svojim golovima izmami aplauze svakog ko je gledao kraj malog ekrana meč sa Totenhemom i koji je, prosto, briljirao protiv favorita.

Iako nije toliko poznat široj javnosti ne postoji fudbalski zaljubljenih u regionu koji se nije upustio u internet potragu za ovim momkom, a evo na jednom mestu – kako je, zapravo, tekla do sada njegova karijera.

Foto: Antonio Bat / EPA;

Detalj sa meča Dinamo Zagreb – Totenhem

Oršić ju je počeo je 2009. godine u Interu iz Zaprešića. Imao je sjajne nastupe u Hrvatskoj, a najbolju sezonu je imao 2012/13 kada je sa 12 postignutih pogodaka bio najuspešniji strijelac Intera u 1. HNL.

Posle te četiri godine u hrvatskom klubu bio je na meti mnogih evropskih klubova, a spominjala su se imena poput Torina, Lacija, Kristal Palasa i drugih. Bilo je govora da će preći u Hajduk, čak se pričalo da je sve već dogovoreno, ali do dolaska u Split nije došlo.

Oršić je otišao u Speciju, alu se posle samo godinu dana vratio u Rijeku, odakle je otišao na pozajmicu u Celje, kao i kasnije u južnokorejski klub Čunam dragons. Tamo je i ostao na jednogodišnjoj pozajmici.

FK Dinamo Zagreb

Foto: Antonio Bat / EPA;

FK Dinamo Zagreb

Pružao je odlične igre, postigao je deset pogodaka uz sedam asistencija u 18 ligaških utakmica i u toj sezoni je bio četvrti asistent lige pa su ga u Čunamu i otkupili od Rijeke. Ipak, u sezoni 2018/19 Oršić prelazi u Dinamo za obeštećenje od – milion evra.

Sigurno je da se taj posao i te kako isplatio, jer je ove sezone na 35 utakmica postigao 19 golova, a upisao je i šest asistencija. Svakako, ostaće upamćen po tome kako je sam savladao Totenhem i verovatno „uručio“ otkaz Žozeu Murinju – koga engleski novinari već prilično ismevaju.

VIDEO: Fakti o Murinju

Source link

Slicni artikli

Top