You are here
Home > Fudbal > Crvena zvezda i Fondacija „Tijana Jurić“ potpisali ugovor o saradnji

Crvena zvezda i Fondacija „Tijana Jurić“ potpisali ugovor o saradnji


Klub će u skladu sa ugovorom objavljivati fotografije nestale dece i mladih na društvenim mrežama, biti deo Amber Alerta (sistem obaveštavanja u specifičnim situacijama nestanka dece) i slati poruke edukativnog karaktera kako bi se deci i roditeljima objasnilo kako da se zaštite na internetu, navodi se na sajtu crveno-belih.

„Pitanje bezbednosti dece je posebno važno pogotovo u ovom vremenu u kome danas živimo. Deca su veoma ugrožena na razne načine, to je obaveza svih nas. Svaka institucija treba da pruži svoj doprinos i da pokaže društvenu odgovornost. Crvena zvezda je pokazuje na ovaj način, brinući ne samo o deci koja se bave fudbalom, već o svoj deci u Srbiji. Zato ćemo podržavati ovakve akcije i ubuduće i pokušati da se što aktivnije uključimo u rešavanje problema koji muče naše društvo“, izjavio je predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

Predstavnik Fondacije Igor Jurić je bio vrlo zadovoljan ostvarenom i istakao da je ugovor sa Zvezdom jedan od najvažnijih koji su potpisali do sada.

„Zvezda nije samo klub koji se bavi pravljenjem i razvojem fudbalera, nego je institucija koja treba da brine o građanima naše zemlje. Sa ovim gestom je pokazala da brine o dobrobiti svih građana. Ono što bih posebno istakao je da je Crvena zvezda izašla u susret svim zahtevima koje je imala Fondacija „Tijana Jurić“, da je klub pružio i više od toga. Nisu se gledali interesi kluba, već interesi dece u našoj zemlji i zbog toga sam naročito zahvalan. Radićemo intenzivno vezano na pitanjima nestale dece, na temama koje se tiču bezbednosti na internetu. Verujem da će cela Srbija biti ponosna na ovu saradnju i da će podići interesovanje za ove teme na viši nivo“, rekao je Jurić.Source link

Slicni artikli

Top