You are here
Home > Fudbal > Sudamerikana: Tolima vlada u Kolumbiji (VIDEO)

Sudamerikana: Tolima vlada u Kolumbiji (VIDEO)

Portal logo

Veliki korak napravio je Deportes Tolima ka plasmanu u grupnu fazu Kupa Sudamerikana.

Cela Kolumbija bila je večeras na nogama, jer su se u kvalifikacijama za drugi kontinentalni kup po snazi srela dva najbolja tima u zemlji.

Na tabeli domaćeg prvenstva Deportes Tolima je prva sa 23 boda, isto koliko ima i drugoplasirani Deportivo Kali, samo što on ima utakmicu više. I upravo ta dva tima su odigrala prvih 90 minuta za mesto u Kupu Sudamerikana, a domaća Tolima je slavila sa 3:0 i samo čudo je može sprečiti da stigne do grupe.

Kali je, istina, u lošoj formi došao na meč, sa pet uzastopnih utakmica u prvenstvu bez pobede. I videlo se od prvog minuta da nema šta da traži u ovom duelu. Samo devet minuta bilo je potrebno Mirandi da dovede Tolimu do vođstva. A, samo još tri da Moskera iz penala povisi na dva razlike. Dodatni problem za goste nastao je u poslednjem minutu poluvremena, kada je Rodrigez dobio crveni karton.

Drugo poluvreme je bilo čista egzekucija. Tolima je sa igračem više došao do trećeg pogotka, a verovatno je crveni karton koji je dobio Estupinan u 69. minutu sprečio domaćina da postigne još neki pogodak.

Preostala tri meča bila su daleko neizvesnija i kod njih ništa nije rešeno.

U duelu čileanskih klubova Uačipato je kao gost pobedio Antofagastu sa 1:0. I to je gol postignut iz penala u 96. minutu!

KOPA SUDAMERIKANA, PRVA RUNDA KVALIFIKACIJA – PRVI MEČEVI

Utorak

Makara – Emelek  2:2 (1:2)

/Orlando 26, Santakruz 89 – Barselo 20, Zapata 34/

12. Oktobar – Nasional  0:0

Sreda

Antofagasta – Uačipato 0:1 (0:0)

/Sepulveda 96/

Tolima – Deportivo Kali 3:0 (2:0)

/Miranda 9, Moskera 12p, Kampaz 67/

Source link

Slicni artikli

Top