You are here
Home > Košarka > „Pale“ sve sudije sa meča Cibone i Budućnosti

„Pale“ sve sudije sa meča Cibone i Budućnosti

Portal logo

Utakmica Cibona – Budućnost (72:76) koja je odigrana 13. marta dobila je neočekivano „treće poluvreme“. Prema informacijama Mozzart Sporta sva trojica sudija pomenutog meča su zbog loše odrađenog posla dobila negativne ocene – 2,5.

Prema članu 17. Ocenjivanje i izbor sudija iz Pravilnika o radu sudijske komisije dužan sam da vas obavestim o ocenama 2,5 (dva i po) kojima su ocenjene sudije Milivoje Jovčić, Marko Juras i Vladimir Vesković na utakmici 21.kola ABA lige Cibona – Budućnost odigrane 13. marta u Zagrebu. Shodno tim ocenama sudije podležu kaznama iz člana 19 Sankcije iz Pravilnika o radu sudijskog komisije„, naveo je u izveštaju predsednik Sudijske komisije Saša Maričić koji je i sam naveo da su u pitanju loše ocene.

I ranije se dešavalo da pojedine sudije dobiju slabije ocene, ali teško da su sva trojica arbitara „pala“ u radu na jednoj utakmici.

Prema članovima 19.1, 19.2 i 19.3 Pravilnika sudijske komisije koji se odnosi na sankcije, ocena 2,5 automatski znači dve utakmice nesuđenja po tempu delegiranja, ocena 2 donosi tri utakmice pauze, a ocena 1 automatski suspenduje sudiju do kraja sezone.

Sve sankcije iz ovih članova stupaju na snagu odmah, a u slučaju da je neko od sudija, u ovom slučaju Jovčić, Juras ili Vesković unapred delegiran za neki od naredna dva meča, ipak neće moći da sudi dok ne istekne suspenzija.

Source link

Slicni artikli

Top