You are here
Home > Tenis > Novak „nije imao bekhend“ kada ga je Vajda prvi put video

Novak „nije imao bekhend“ kada ga je Vajda prvi put video


Slovak je sa Novakom osvojio 18 pehara na najvećim turnirima, što nijedan od njegovih kolega nije uspeo, dok je zaslužan za 81 od 82 titule najboljeg srpskog sportiste.

Mnogo radosti, uspona i padova tokom godina, a Vajda se u jednom podkastu prisetio kako je izgledao prvi susret sa Đokovićem.

Bilo je to 2006. godine, pošto je završio saradnju sa nekadašnjim slovačkim profesionalcem Karolom Kučerom.

„Otputovali smo u Pariz gde smo upoznali njegovu čitavu porodicu – braću i roditelje. U tom trenutku, Novak je bio na terenu i trenirao sa Olivijeom Rohusom. Poveo sam ćerku, gledali smo ga i posmatrali i onda sam je pitao: ‘Slušaj, Natalija, šta možeš da mi kažeš o ovom momku?“, počeo je Vajda.

„Pogledala ga je, u tom trenutku je igrao neke razmene i rekla: ‘Ne znam, on uopšte nema bekhend’. Već tada ga je ocenila i kazala mi da je preda mnom veoma težak posao, kao i da ću morati nešto da uradim da ga unapredim.“

Međutim, nije mu promakao jedan detalj koji je možda i odlučio da prihvati posao.

„Tada sam video, ono što je i Goran (Ivanišević) govorio, a to je da je neverovatan takmičar. Jednom kada izađe na teren, gotovo nikada ne gubi poene“, istakao je Vajda.

I Ivanišević, koji se timu priključio na leto 2019, govorio je u istom podkastu i kazao da još nismo videli sve od svetskog „broja 1“.

„Kada se vratite osam, devet ili deset godina unazad, niko nije mislio da ovako nešto može da bude ostvareno. Svi su govorili Rodžer, Rodžer… Ali sada imate Novaka koji je oborio rekord i koji ne namerava da se zaustavi. Trenutno je na 311 i nastaviće dalje i dalje“, siguran je Ivanišević.

„Govorili smo da je učinak Štefi Graf od 372 sedmice nemoguće dostići, ali ništa nije nemoguće sa ovim čovekom.“Source link

Slicni artikli

Top