You are here
Home > Tenis > Novak ne igra, a rekord samo raste

Novak ne igra, a rekord samo raste

Portal logoRekord je oboren i sad samo raste. Bez obzira što je Novak Đoković na odmoru, odnosno, na pripremama za nastavak sezone, a ne igra mečeve.

Ipak, otkaz Rafaela Nadala za masters u Majamiju doneo je još malo mirnog sna za Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste. Prema proračunima, srpski as je miran 319 nedelja na tronu, za dve nedelje duže nego što je poslednja računica glasila.

Dakle i da ne uzme reket u ruke, Novak će biti lider teniskog karavana najmanje do 10. maja. A, Đokovića tek čekaju prilike da uveća bodovni saldo i samim tim produži rekord, jer, recimo, u Majamiju je prethodno eliminisan u četvrtom kolu, u Monte Karlu u četvrtfinalu, dok Serbia open tek treba da se zaigra.

Sve su to turniri na kojima Đoković može da osvoji nove bodove i dodatno umakne rivalima na ATP listi. I samim tim rastegne rekord na još više od sada već osiguranih 319 sedmica na tronu.

Prvi naredni turnir na kojem će srpski as zaigrati je Majami, koji će početi 24. marta, a na kojem neće biti Rafaela Nadala, jer je u utorak otkazao učešće.

Source link

Slicni artikli

Top