You are here
Home > Košarka > Mladu Srpkinju gledaće MILIONI! Ivana je jedna od 10 najboljih u NCAA, a da li i broj 1 znaće se uskoro. Do tada će biti deo „Martovskog ludila“ u Americi

Mladu Srpkinju gledaće MILIONI! Ivana je jedna od 10 najboljih u NCAA, a da li i broj 1 znaće se uskoro. Do tada će biti deo „Martovskog ludila“ u Americi


Mlada srpska košarkašica, Ivana Raca blista u dresu Vejk Foresta na završnoj godini studija.

Reprezentativka naše zemlje je dobrim partijama zaslužila mesto u najboljem timu ACC konferencije, a ujedno će se naći u finalnom izboru od deset košarkašica za najbolju inostranu igračicu NCAA lige!

Ima pobednika biće poznato 9. aprila, a mesto u odabranom društvu, Ivana je dobila odličnim igrama, pošto beleži 16,8 poena uz devet skokova po meču, a može da se pohvali da je upisala ukupno devet dabl-dabl učinaka.

Srpkinja je time postala tek četvrta košarkašica u isotoriji univerziteta koji pohađa, koja je u idealnom timu konferencije.

Sa ukupno 17 dabl-dabl učinaka, ona zauzima trenutno šesto mesto na večnoj listi Vejk Foresta, a takođe je jedna od samo četiri košarkašice koje su među deset najboljih po broju poena i skokova.

Tačnije, deveti je strelac sa 1.499 poena i deseta je po broju uhvaćenih lopti, ukupno 705.

Priliku da dodatno „popravi“ statistiku Ivana će imati krajem meseca, kada će njen tima igrati sa Oklahomom Stejt u prvoj rundi NCAA „Martovskog ludila“ u ženskoj konkurenciji.

Amerikanci obožavaju koledž sportove, a finala NCAA lige u obe konkurencije prate milioni gledalaca.

Podsetimo, Ivana je rođena 1999. godine u Larnaki, a kao mala je igrala za reprezentaciju Kipra.

U međuvremenu je promenila dres i sada nastupa za Srbiju, sa kojom ima dva srebra na Evropskim prvenstvima, do 18 i 20 godina.

Video: Najzgodnija košarkašica u WNBA

Source link