You are here
Home > Fudbal > Milivojević: Nisam imao podršku saigrača u borbi koju sam vodio

Milivojević: Nisam imao podršku saigrača u borbi koju sam vodio

Portal logo


Nije možda najbolji igrač Srbije, ali jeste igrač koga navijači možda i najviše vole. Jer Luka Milivojević je redak primer fudbalera koji se ne boji da iznese mišljenje. I prvi je, još oktobra 2018. godine, izašao u javnost i u intervjuu za Mozzart Sport oštro kritikovao tadašnjeg selektora Mladena Krstajića, a indirektno i rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije.

U međuvremenu je Krstajić otišao sa selektorske funkcije, Slaviša Kokeza se zbog problema sa zakonom izvesno neće vraćati u fotelju na Terazijama, ali je i Milivojević izostavljen sa spiska novog kormilara Dragana Stojkovića posle čega je objavio da završava reprezentativnu karijeru.

Sa gorkim ukusom u ustima. I zbog nepravde koju je trpeo. I zato što nije imao podršku saigrača u borbi koju je vodio. Istina, ni on ne javno u startu. Jer kako se Milivojević priseča u intervjuu za Sport Klub sve je počelo još uoči Mundijala 2018. godine…

Smena selektora pred Svetsko prvenstvo onda kada nije bio trenutak, radilo se igračima iza leđa, promena kapitena. Deset ili 11 igrača koji su bili deo grupe pred Mundijal a onda su otpali sa spiska. Sve je to poljuljalo grupu, došli su neki novi klinci koji mi nismo ni znali. Probali smo na Svetskom prvenstvu najbolje što možemo, nakon toga su izašli u javnost, optužili me za nešto što nisam uradio“, rekao je Milivojević podsetivši na izjave Saše Lukića i Predraga Rajkovića koji su govorili kako im je nuđeno da potpišu za menadžera Falija Ramadanija i da će onda biti sigurni putnici na Svetsko prvenstvo.

Nisu imenovali Milivojevića, ali to je još ranije učinio bivši Krstajićev pomoćnik Milan Obradović koristivši potpuno nefudbalske konstrukcije poput optužbi da su Luka i Ramadani planirali da izvrše puč u reprezentaciji?! Tad je već bilo sasvim jasno koliko je smena Slavoljuba Muslina poljuljala reprezentaciju.

Mislim da smo mi igrači najveći krivci za to što se kasnije dešavalo. U to sam ubeđen. Bio je trenutak kada je smenjen selektor Muslin. Kokeza je nakon meča sa Austrijom pričao sa tri najiskusnija igrača o smeni selektora. Mi kao ekipa za to nismo znali. Kada je došlo do smene, ja sam lično zvao Ivanovića i Matića i rekao: ’Ljudi, hajde da probamo da spasimo trenera! Odlazi nam trener na pravdi boga’. Rekli su mi da je već smenjen. Odogovorio sam: ’Nije smenjen ako mi nešto uradimo’. Čovek nas je odveo na Svetsko prvenstvo. Ko nije za selektora?! Svi igrači su bili za selektora. Potpišemo se svi i kažemo: ’Ako nam oterate selektora, mi nećemo igrati za reprezentaciju’. Ali da svako stane iza svog potpisa. Da smo to uradili i istupili kao grupa, oni nam ne bi mogli ništa“, priseća se Milivojević.

Muslin: Smenili su me jer nisam pristajao na ustupke, igrači su mogli da stanu uz mene

Međutim, ništa se nije desilo, iako je predlog bio tu…

Hoćete da idete na Svetsko prvenstvo? OK, idete bez nas 17 ili 18! Nije realno da nam oterate trenera sa kojim smo živeli dve godine. Kada je bilo najpotrebnije, nismo bili tim. Zato smo ispaštali kasnije. Ja sam najviše ispaštao. Nisam imao javnu podršku svojih saigrača u borbi koju sam vodio. Niko od nas igrača ne veruje da možemo sami da smenimo rukovodstvo. To nije naš deo posla“, rekao je Milivojević za Sport Klub.

—————————

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

 

Source link

Slicni artikli

Top