You are here
Home > Fudbal > „Igrao sam sa pravim Ronaldom, ali nije on NAJVEĆI GENIJE!“ Legendarni Robert Prosinečki nije štedeo reči o bivšem saigraču iz Crvene zvezde!

„Igrao sam sa pravim Ronaldom, ali nije on NAJVEĆI GENIJE!“ Legendarni Robert Prosinečki nije štedeo reči o bivšem saigraču iz Crvene zvezde!


Bio je i igrač i trener kluba sa crveno-bele strane Topčiderskog brda, a kada god govori o svom nekadašnjem klubu i saigračima jednostavno ne troši reči.

– Moram da pričam o Crvenoj zvezdi jer mislim da se na ovom području više neće napraviti takva generacija. Gradila se četiri godine. Sad da je pričam o (Dejanu) Savićeviću… – počeo je Robi i dodao:

– Mislim da je on jedan od najvećih genija koje sam ja video u fudbalu, a igrao sam i sa brazilskim Ronaldom . Ta Zvezdina generacija je bila jako dobra, na kraju su svi igrali u najvećim klubovima sveta. Tu sam se osećao jako dobro – rekao je Prosinečki za “Index.hr“.

– Kad sam došao u Real Madrid, bila je to ekipa koja je na kraju bila najbolja. Tad si mogao da imaš tri stranca. Bilo je tu puno kvaliteta pa smo napravili veliki uspeh, a bila je jaka i reprezentacija kad sam igrao u njoj – podsetio se i perioda u Realu.

Vrlo duhoviti hrvatski stručnjak je ispričao i kako je došao u redove trenutnog šampiona Srbije.

– Autom. Ha, ha. Došao sam tamo na probu, ljudi često izbegavaju takve stvari. Oni su znali da postoji neki klinac koji nije loš, ali nisu znali zašto odlazi iz Dinama. Došao sam tamo na probu i nakon četiri godine sam igrao jako uspešno za taj klub. Teško da će se ponoviti uspeh koji je Zvezda napravila – istakao je Robi.

Foto: Marko Metkaš / RAS Srbija

Robert Prosinečki

Prosinečki je upitan i o tome kakav je odnos imao sa Radomirom Antićem, nekadašnjim selektorom Srbije, sa kojim je 90-ih imao priliku da sarađuje u Španiji.

– On me je zvao u Ovijedo i vratio me u ritam da budem pravi. Radomir je jedan od retkih trenera koji je vodio sve one klubove koje je vodio – rekao je Prosinečki, aludirajući na činjenicu da je Antić jedini trener u istoriji koji je vodio Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid.

VIDEO: Gde su i šta rade košarkaši Zvezdine povratničke sezone u Evroligi

Source link

Slicni artikli

Top