You are here
Home > Fudbal > En-Nesiri najveća vazdušna opasnost Primere: Sevilja slavila uz petu Vaskeza (VIDEO)

En-Nesiri najveća vazdušna opasnost Primere: Sevilja slavila uz petu Vaskeza (VIDEO)

Portal logo

Teških mesec dana je iza Sevilje. Eliminacija iz Lige šampiona, Kupa kralja, uz to i ligaški porazi od Barselone i Elčea. Međutim, kako su Andalužani pre tri dana savladali Betis, a večeras se revanširali Elčeu u zaostaloj utakmici drugog kola Primere 2:0, deluje da je dobar deo rana zalečen.

To što pobeda nije bila ubedljiva ne bi trebalo da začudi nikoga ko malo pažljivije prati Sevilju. Sa Đulenom Lopetegijem na klupi, tim sa Ramon Sančez Pishuana igra izuzetno tvrdo, tako da je ove sezone jedino Atletikova odbrana čvršća. U tom maniru prostor za goste da nešto značajnije urade u protivničkom šesnaestercu sveden je na minimum.

Ispostavilo se da je Nervionensesima bio dovoljan samo jedan trzaj glavom najveće vazdušne opasnosti Primere ove sezone. Jusef EnNesiri je poleteo u 43. minutu i presreo loptu Susa sprovevši je u mrežu Elčea. Bio je to 15. prvenstveni gol za visokog Marokanca, čak peti glavom u aktuelnoj sezoni eltinog ranga španskog fudbala. Na listi strelaca izjednačio se sa Karimom Benzemom i Đerarom Morenom, u skok igri, odnosno broju zatresenih mreža glavom, nema mu ravnog.

Tračak nade za Elče, ili nervoze za Sevilju postojao je do 90. minuta, a onda je Franko Vazkez začinio osvetu za poraz od pre desetak dana, savršenom improvizacijom petom. Gosti su nemoćno morali da gledaju kako im lopta ulazi u gol. U tom momentu bilo je jasno da će Sevilja upisati osmi trijumf u poslednjih deset prvenstvenih utakmica i da će ostati na samo šest primljenih golova u tom periodu.

Bitan trijumf Lopetegijevih pulena, da se dodatno učvrsti četvrta pozicija i pobegne najbližem pratiocu Real Sosijedadu na devet bodova.

PRIMERA – ODLOŽENI MEČ 2. KOLA

Sreda

19.00: (1,47) Sevilja (4,10) Elče (7,75)

***kvote su podložne promenama

Source link

Slicni artikli

Top