You are here
Home > Tenis > Bukti „rat“ među teniserima! Nemac je sa „KAKO FEDERER MOŽE?“ raspalio vatru, a odgovor je Zverev dobio od Cicipasa!? „Imali smo našu šansu!“

Bukti „rat“ među teniserima! Nemac je sa „KAKO FEDERER MOŽE?“ raspalio vatru, a odgovor je Zverev dobio od Cicipasa!? „Imali smo našu šansu!“


Nemački teniser Aleksander Zverev podigao je “buru” u teniskom svetu kritikom aktuelnog ATP sistema po pitanju zaštićenog renkinga, a posebno je imao “pik” na Rodžera Federera.

Naime, Zverevu je zasmetala činjenica da se na ATP listi nalazi na sedmom mestu, iza legendarnog Švajcarca, uprkos činjenici da Federer duže od godinu dana nije odigrao ni jedan meč!

– Najveći sam fan Rodžera Federera, ali on nije igrao tenis godinu dana i opet je bolje rangiran od mene. Igrao sam grend slem finale, masters finale… Ovaj sistem je katastrofalan – rekao je Zverev i dodao:

– Rangiranje mi zaista nije važno, bar sa sistemom koji imamo sada. Mislim da bi trebalo da budem među četiri ili pet najboljih na svetu da je sve normalno, ali je ovaj sistem apsurdan.

U celu priču sada se uključio i Grk Stefanos Cicipas koji je zauzeo dijametralno suprotni stav!

– Razumem Zvereva i šta on misli. U isto vreme, postoji sistem poštenog rangiranja koji štiti igrače koji su postizali dobre rezultate, ali sa druge strane i nama ostavlja prostora da popravi poziciju na rang listi. Imali smo prilike za to u mesecima kada Federer nije igrao. Ja sam konačno uspeo da ga prestignem – rekao je Cicipas.

Rodžer Federer

Foto: Profimedia

Rodžer Federer

Grk kaže da on ne želi da se mnogo bavi aktuelnim teniskim “političkim” pitanjima.

– Ne obraćam pažnju na takve stvari. Neke stvari nisu poštene kao druge, ali sistem je takav. Mi igrači nemamo nikakve veze s njim. Biću iskren, nisam zainteresovan da budem deo bilo kog ATP Saveta ili odbora. Oni znaju svoj posao, rade za sve igrače… Postoje igrači koji predstavljaju nas i naše interese, pa ću to prepustiti njima – dodao je Cicipas.

VIDEO: „Sedam zima nisam bio kući!“ Nikola Jokić „naterao“ suze na oči Amerikancima

Source link

Slicni artikli

Top