You are here
Home > Fudbal > Zvanično: Ibrahimović u reprezentaciji Švedske posle pet godina

Zvanično: Ibrahimović u reprezentaciji Švedske posle pet godina

Portal logo

Zlatan Ibrahimović zvanično se vratio u reprezentaciju Švedske nakon pet godina pauze. Centarfor Milana izvanrednim partijama u 39. godini pokazao je da još ima šta da pokaže na velikoj fudbalskoj pozornici, a igre u klupskom dresu bile su povod da preispita odluku o odlasku u reprezentativnu penziju i prvi put od 2016. godine obuče žuto-plavi dres.

Povratak centarfora zvanično je sopštio selektor Jane Anderson na konferenciji za medije povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvestvo u Kataru istakavši značaj uloge koju će imati čuveni golgeter.

„Ibrahimović je veoma dobar fudbaler, najbolje što smo imali u Švedskoj. To što želi da se vrati je dobro, pored onoga što može da donese na terenu, on ima i značajno iskustvo koje će biti od koristi ostalim reprezentativcima“, izjavio je Anderson.

Ibrahimović će tako u okviru martovskih obaveza imati priliku da upiše prve minute za državni tim od Evropskog prvenstva 2016. godine. Prvi rival Švedske u aktuelnom ciklusu biće Gruzija 25. marta, a tri dana kasnije zvezu Milana i saigrače iz državnog tima očekuje gostovanje takozvanoj selekciji Kosova. Poslednji izazov pred povratak u klupske redove Šveđane očekuje 31. marta protiv Estonije na domaćem terenu.

Ibrahimović je za reprezentaciju Švedske do sada odigrao 116 utakmica i postigao 62 gola.

Švedska će se za mesto na svetskoj smotri u KAratu 2022. godine boriti kroz Grupu B u kojoj se nalaze još Španija, Grčka, Gruzija i tzv. Kosovo.

Source link

Slicni artikli

Top