You are here
Home > Fudbal > Modrić mi je saučesnik, sudijama sam dao 500.000 evra, Dinamo se možda gasi za tri meseca!

Modrić mi je saučesnik, sudijama sam dao 500.000 evra, Dinamo se možda gasi za tri meseca!


Šokantna konferencija Zdravka Mamića u BiH potpuno je digla na noge ceo region!

Nekadašnji čelnik Dinama najavio je moguće gašenje ovog kluba, rekao da su mu Modrić i Lovren saučesnici, najavio da neće u zatvor u Hrvatskoj…

Mamić se obratio javnosti posle konačne presuda Vrhovnog suda Hrvatske po kojoj mora u zatvor čak šest i po godina (uz to i da vrati osam miliona evra). Njegov brat Zoran Mamić dobio je četiri godine i osam meseci zatvora.

– Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću ovde u BiH – počeo je priču Mamić i dodao:

– Meni je Dinamo iznad života. Upravo sada slavim 50 godina u Dinamu u raznim ulogama. Vodio sam navijanje Dinama kad smo pobedili Crvenu zvezdu s 1:0. Bio sam posle prebijen od strane policije. Ovo je velika prevara u kojoj smo brat i ja predstavljeni kao lopovi, kriminalci…

Nastavak je bio još burniji:

– Kada smo Zoran i ja bili na čelu piramide, ta piramida je dovukla milijardu evra u klub! Miliijardu evra! A, šta je napravila moja država mom bratu, Dinamu i meni?! Evo prognani smo, presuđeno nam je! Ugrožena su radna mesta i opstanak Dinama. Klub možda neće postojati za tri meseca!

On je izneo svoje viđenje svih spornih događaja.

– Nismo ukrali jednu kunu poreza državi! Preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milione evra na tom računu, koje je podelio sa mnom kao investitorom, preko privatnog ugovora. Mi smo se sastali i potpisali sporazum o podeli novca po kome je deo dao meni. Ako braća Mamić moraju da vrate novac, onda moraju da ga vrate i Lovren i Modrić.

Foto: Elvis Barukčić / Profimedia

Braća Mamić

Mamić je priznao da je podmićivao sudije iz Osijeka! Tu je naveo nekoliko imena sudija kojima je dao, kako kaže, više od pola miliona evra!

– Sudije su bile najmanje 10, 15 puta moji gosti u svečanoj loži Dinama. Neke sam slao i na prijateljsku utakmicu u Liverpul. Dao sam im preko pola miliona evra. Družio sam se sa sudijama koje su radile na mom slučaju, izlazili smo, ubijali se od alkohola. Jedan sudija je dobio i sat od mene vredan 20.000 evra, koji je kasnije vratio iz straha jer je nekoliko ljudi videlo predaju tog sata. Evo, taj sat je sada kod mene – rekao je u dahu Mamić, kako prenosi Kurir, i poručio:

– Imam sve dokaze protiv tih kriminalaca. Spreman sam da idem na detektor laži koji će potvrdio istinu ovog što govorim.

VIDEO: „Najluđi“ NBA minut Nikole Jokića i ekipe

Source link

Slicni artikli

Top