You are here
Home > Fudbal > JEZIVA POVREDA! Evo kako je sada golman Rui Patrisio koji je doživeo strašnu stvar na meču protiv Liverpula

JEZIVA POVREDA! Evo kako je sada golman Rui Patrisio koji je doživeo strašnu stvar na meču protiv Liverpula


Liverpul je u meču Premijer lige minimalnim rezultatom savladao Vulverhempton, ali ovaj meč neće biti upamćen po golovima ili igri.

Utakmicu je obeležila teška povreda golmana Vulverhemptona i reprezentacije Portugala Ruija Patrisija koja se desila u samo finišu.

U 87. minutu meča je naletu bio Mohamed Salah, a pratio ga je štoper i kapiten Vulvsa Konor Koudi. On je u punom trku udario u glavu Patrisija, koji je ostao da leži, a pomoć mu se ukazivala punih 15 minuta.

Foto: Jason Cairnduff / POOL / EPA;

Rui Patrisio

Iskusni čuvar mreže morao je da bude iznesen sa terena sa maskom za kiseonik i ortopedskom kragnom oko vrata, a trener Vulvsa Nuno Espirito Santo opisao je zdravstveno stanje golmana njegovog tima kao dobro.

– Razgovara sam sa doktorima, koji su rekli da je Rui Patrisio u redu. Svestan je, seća se šta se dogodilo. Procena je pozitivna, biće sve u redu. Doživeo je potres mozga. Kad je nešto tako ozbiljno, uvek su zabrinuti svi akteri utakmice. Na žalost, takve stvari mogu da se dogode u fudbalu. Ali, u redu je, Patrisio je u dobrim rukama, izjavio je šef stručnog štaba Vulverhemptona.

Inače, na ovom meču je prvi put primenjeno pravilo o dozvoljenoj izmeni povređenog igrača, ukoliko je povreda glave u pitanju, čak i kada su izvršene sve uobičajene izmene. Naime, Santo je u trenutku povrede već izvršio sve tri izmene, ali je ipak mogao da uvede Džona Rudija umesto svog prvog golmana.

Ovo pravilo je doneto da bi se igračima zaštitilo zdravlje, a jedan od neposrednih povoda bila je povreda glave napadača Vulverhemptona Raula Himeneza, koji je doživeo frakturu lobanje nakon duela sa igračem Arsenala Davidom Luizom u novembru prošle godine.

Video: Javljeno za nasilničku pljačku tokom utakmice

Source link

Slicni artikli

Top