You are here
Home > Fudbal > I Junajted zvao Ramadanija zbog Milenkovića, u Firenci se čeka 35.000.000 evra

I Junajted zvao Ramadanija zbog Milenkovića, u Firenci se čeka 35.000.000 evra

Portal logo


Gotovo dve godine Fjorentina vešto uspeva da izbegne prodaju Nikole Milenkovića, ali čini se da ovog leta to neće biti slučaj.

Uprkos naporima prvog čoveka Viole Roka Komisa da novim ugovorima veže ne samo Milenkovića, već i novu fudbalsku senzaciju Dušana Vlahovića, svi više deluje da će klub već do avgusta morati da kupi adekvatne zamene. Jer, dok Vlahović čeka pozive Milana ili Rome, Mančester junajted se aktivirao oko Milenkovića i prema informacijama sa Čizme stupio u preliminarne kontakte s njegovim agentom Falijem Ramadanijem.

Nedelja, 18.00: (3,50) Fjorentina (3,35) Milan (2,15)

To znači da je Junajted prilično ozbiljan u nameri da angažuje srpskog reprezentativca, pogotovo nakon svih spekulacija poslednjih sedmica da je konkurencija sve veća. Na stadionu Artemio Franki nadaju se da će uspeti da ubede Milenkovića i Ramadanija da nastave dalju saradnju, ali kako je izdanak Partizanove škole među najslabije plaćenim fudbalerima u timu duže vreme, a opet među najboljima, rastanak je sve izgledniji.

Osim toga, poziv sa Old Traforda Milenković teško da će moći da odbije, jer Fjorentina ne igra ni blizu potencijala koji tim poseduje i više se nalazi blizu zone ispadanja, nego grupi klubova koji se bore za evropska takmičenja.

Fjorentini će nadolazeće leto biti poslednja šansa da zaradi ozbiljan novac na Milenkovićevoj prodaji jer mu ugovor važi do juna 2022. godine. Kako bi se izbegao odlazak bez obeštećenja ili šest meseci ranije za simboličnu sumu novca, ljudi u klubu spremni su da spuste zahteve za obeštećenje, ali ne preterano. Umesto dosadašnjih 40.000.000 evra, Viola bi bila spremna da pristane i na sumu od 35.000.000 evra. Fudbalski eksperti u Italiji smatraju da će zarada od 30.000.000 evra biti sasvim zadovoljavajuća za Ljubičaste.

Podsetimo, nedavno se pisalo o tome da su Totenhem i Liverpul takođe razgovarali s Falijem Ramadanijem oko Milenkovića, a u Italiji se navodi da Milan i pogotovo Inter ne odustaju od mogućnosti da angažuju srpskog štopera. Doduše, Rosoneri se sada više bave kupovinom Fikaja Tomorija od Čelsija za 28.000.000 evra, dok Nerazurima sve zavisi od budućnosti Milana Škrinijara. Ako bi Slovak otišao, Inter bi krenuo po Milenkovića kao zamenu po želji Antonija Kontea, dok u suprotnom teško da će trenutno prvoplasirani tim Serije A imati šansu da se takmiči s premijerligašima koji imaju više finansijskih sredstava na raspolaganju. U igri je navodno još i Vest Hem koji je još letos odbijen, ali i dalje motri na Milenkovića.

Source link

Slicni artikli

Top