You are here
Home > Fudbal > „Vreme je da pokažemo da SRBI ZNAJU DA IGRAJU FUDBAL!“ Dragan Stojković Piksi oduševljava optimizmom: Ništa nije nemoguće!

„Vreme je da pokažemo da SRBI ZNAJU DA IGRAJU FUDBAL!“ Dragan Stojković Piksi oduševljava optimizmom: Ništa nije nemoguće!


Vreme je da pokažemo da Srbi znaju da igraju fudbal i da ova generacija plasmanom na Mundijal u Kataru ispiše lepu stranicu istorije našeg fudbala, poručio je danas novi selektor Dragan Stojković Piksi.

On je u intervjuu za Tanjug govorio o značaju koji fudbalska reprezentacija ima za srpski narod i dodao da veruje u plasman, uprkos tome što je zadatak veoma težak.

„Na kraju krajeva, igra se zbog nekog respekta, zbog rezultata koji će ti doneti kada završiš karijeru dosta toga lepog, da ćete ljudi prepoznati kao pobednika i nekog ko je učinio lepo delo za svoju zemlju. Daćemo sve od sebe, na prvom mestu ja, da obradujemo narod, da ih učinimo ponosnim i da, uz lep fudbal, napravimo i dobar rezultat. Cilj je naravno odlazak na Mundijal u Kataru, ne kažem da će to biti lako, biće jako teško, ali ništa nije nemoguće. Treba verovati i ako ja verujem moraće i igrači da veruju, a moje je da njih ubedim da mi veruju“, rekao je legendarni fudbaler.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Dragan Stojković Piksi

Do starta kvalifikacija i meča sa Republikom Irskom u Beogradu ostalo je još devet dana, a Stojković kaže da ne oseća nikakav pritisak ili neku vrsta stresa.

Detalj sa meča Srbija - Škotska

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Detalj sa meča Srbija – Škotska

„Brojimo dane, i ja naravno brojim i jedva čekam da dođe do toga. Irska je sad najbitnija utakmica, na pragu smo kvalifikacija, znamo težinu, znamo da grupa nije laka, ali jednostavno moramo da taj početak iskoristimo na najbolji mogući način i startujemo onako kako svi priželjkuju“, jasan je Dragan Stojković.

Srbija dočekuje Irce 24. marta, tri dana kasnije u Beograd stižu Portugalci, a potom sledi i gostovanje Azerbejdžanu u Bakuu 30. marta.

VIDEO Luka Jović: Ljubav u doba korone

Source link

Slicni artikli

Top