You are here
Home > Fudbal > Višegodišnja saga gotova – Mamići MORAJU U ZATVOR! Dinamo ekspresno ostaje bez trenera, ovoliku robiju su dobila najpoznatija fudbalska braća regiona

Višegodišnja saga gotova – Mamići MORAJU U ZATVOR! Dinamo ekspresno ostaje bez trenera, ovoliku robiju su dobila najpoznatija fudbalska braća regiona


Uoči fudbalskog spektakla na „Maksimiru“ između Dinama i Totenhema, Zoranu Mamiću je potvrđena pravosnažna presuda.

Fudbalski trener i mlađi brat čuvenog sportskog radnika je osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora te više neće moći da bude šef stručnog štaba Zagrepčana.

Prema hrvatskom Zakonu o sportu, pravosnažno osuđeni ljudi ne mogu biti treneri, a ni sportski direktori klubova u toj zemlji.

Foto: NEIL HALL / POOL / EPA;

Zoran Mamić

Kako Zoranu, tako je i Zdravku Mamiću potvrđena zatvorska kazna od strane Vrhovnog suda Hrvatske.

Zoran Mamić je na gore navedenu kaznu osuđen zbog tri krivična dela, ne znači da odmah mora i na zatvorsko odsluženje, ali se čini da su mu dani na klupi Dinamo Zagreba odbrojani.

Najpre mlađi Mamić treba da primi presudu, a od tada u roku od osam dana sudija treba da napiše rešenje prema kojem bi okrivljeni bio poslat u zatvor sa tačnim datumom.

Opcija je i odlaganje ukoliko Mamić to bude tražio zbog privatnih, porodičnih, poslovnih ili zdravstvenih razloga.

Pitanje je kako će ovaj slučaj biti rešen, ako se striktno poštuje Zakon o sportu Republike Hrvatske tu jasno piše da lice osuđeno na zatvorsku kaznu dužu od šest meseci ne može obavljati bilo kakvu funkciju u sportu. To znači da najkasnije u roku od osam dana Dinamo mora da raskine ugovor sa Mamićem.

Zoran Mamić bi mogao da vodi „modre“ u utakmici protiv Totenhema u četvrtak, što bi mogao da bude i jedan od njegovih poslednjih mečeva na klupi hrvatskog kluba.

Vrhovni sud Hrvatske u najvećem delu je potvrdio presudu Županijskog suda u Osijeku iz 2018. protiv braće Mamić i njihovih saradnika. U saopštenju Vrhovnog suda piše da je Zdravku Mamiću zbog malverzacija u Dinamu i izvlačenja 116.000.000 kuna iz istog potvrđena kazna od šest i po godina zatvora, dok će njegov mlađi brat iza rešetaka provesti 4 godine i osam meseci, tri manje u odnosu na prvobitnu presudu.

Video: Mamić – intervju za Arenu Sport

Source link

Slicni artikli

Top