You are here
Home > Fudbal > Ronaldo definitivno srušio Peleov rekord po broju golova

Ronaldo definitivno srušio Peleov rekord po broju golova


Ronaldo je došao do cifre od 770 pogodaka i po svakoj računici prestigao Pelea, s obzirom da podaci o broju njegovih golova variraju od 757, preko 767, pa čak i do 1.283.

Ipak, sve dileme razrešili su sami Ronaldo i Pele.

„Poslednjih nedelja preplavljeni smo statistikama o mom rušenju Peleovog rekorda od 757 zvaničnih golova. Iako sam zahvalan zbog priznanja, vreme je da objasnim zašto nisam prihvatao taj rekord.“

„Moje ogromno poštovanje prema gospodinu Peleu, kao i poštovanje prema fudbalu iz sredine 20. veka navelo me da uračunam brojku od 767 njegovih pogodaka, a kao zvanične golove računao sam i devet golova za saveznu državu Sao Paolo i jedan za ekipu brazilske vojske. Svet i fudbal su se promenili, ali to ne znači da možemo brisati istoriju kako nama odgovara“, napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

Danas sam stigao do 770. zvaničnog gola, a moje prve reči idu Peleu, dodao je Portugalac.

„Ne postoji fudbaler na svetu koji nije rastao slušajući priče o njegovoj igri, golovima i uspesima. Zbog toga sam srećan i ponosan, a o rušenju ovog rekorda nikada nisam mogao ni sanjati, posebno odrastajući kao dete na Madeiri“, poručio je Ronaldo.

Neposredno nakon Ronalda oglasio se i Pele, koji je objavio zajedničku fotografiju i čestitao mu na velikom poduhvatu.

„Svako ima svoj put, divim ti se na svemu i volim da te gledam na terenu. Žao mi je samo što u ovom velikom trenutku ne mogu da te zagrlim i lično čestitam. Ova fotografija je dokaz prijateljstva koje postoji dug niz godina“, naveo je Pele.Source link

Slicni artikli

Top