You are here
Home > Tenis > Medvedev pretekao Nadala i pokvario poredak koji traje 16 godina

Medvedev pretekao Nadala i pokvario poredak koji traje 16 godina

Portal logoTraje era najbolje svetske teniske trojke u istoriji, Rodžer Federer je pri kraju karijere, ali Novak Đoković i Rafael Nadal ne popuštaju. Čekalo se dugo da se neko novi priključi samom vrhu, a danas je ruski teniser Danil Medvedev stigao do druge pozicije na ATP listi i tako je pretekao Nadala.

Imao je odličan period iza sebe Rus, igrao je finale Australijan Opena i sa takvim rezultatom uspeo da ostavi Nadala iza sebe. Na taj način poremetio je poredak koji traje već 16 godina.

Prvi put od 18. jula 2005. godine na jednom od prva dva mesta ATP liste pojavilo se ime nekoga ko nije Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal ili Endi Mari. Poslednji kome je to pošlo za rukom bio je Australijanac Lejton Hjuit 18. jula 2005. godine.

Kakva zaostavština pomenute četvorke, posebno trojke…

Medvedev je drugu poziciju overio osvajanjem titule u Marselju i sada ima 9.949 bodova na ATP listi, 270 više od Nadala.

Ipak, kao što je Đoković rekao, moraće da oderu zadnjicu mlađi teniseri kako bi skinuli ove starije. Pa i dalje imaju jako težak posao. Naviru nova imena, od Medvedeva, Tima, Zvereva, Šapovalova… Ali, kada su Đoković i Nadal u zoni, teško to ide i dalje.

Naravno, Đoković je ostao prvi, pojačao je rekord na 312 sedmica na vrhu ATP liste i na kontu poseduje 12.008 bodova. Nadal nije na prve dve pozicije prvi put u poslednje četiri godine.

Source link

Slicni artikli

Top