You are here
Home > Fudbal > Kakvi su planovi Reala i šta je istina oko povratka Ronalda? Haland i Mbape su pet puta skuplji

Kakvi su planovi Reala i šta je istina oko povratka Ronalda? Haland i Mbape su pet puta skuplji

Portal logo


Tema o povratku Kristijana Ronalda u Real Madrid i dalje pali Španiju i Italiju. Već danima je udarna.

Madridski dnevnici Marka i As imaju drugačija viđenja situacije o eventualnom povratku Portugalca na Santjago Bernabeu.

Sinoć je Juventusov sportski direktor Fabio Paratići pokušao da spusti loptu rečima da su priče o Kristijanovom odlaskau iz Torina ’kafanske smejurije’, podsetio da je Portugalac postigao 41 gol za Juve u sezoni i da nema razloga da odlazi. Međutim, Marka danas donosi ekskluzivnu ’insajd’ priču u kojem praktično otvoreno kontrira Paratićiju da laže.

Madridski dnevnik tvrdi da Juve traži izlaz za Kristijana Ronalda ali da nema drugog izbora osim da mu pruži javnu podršku u trenucima kada ne postoji nikakva realna opcija da se reše njegovog ugovora koji će ih naredne sezone koštati 64.000.000 evra. To niko neće i ne može da plati u ovim vremenima, a Ronaldova sujeta je previše velika da bi pristao na drastično manje ugovore i praktično sam sebe izbacio iz kluba najplaćenijih igrača sveta.

Njegov agent Žorž Mendeš ga je ponudio Realu i ta opcija u Madridu nije odbijena. Možda i iz poštovanja prema Ronaldu i svemu što je uradio za Kraljevski klub. Međutim, njegov povratak na Šamarten je finansijski nelogičan. Real nema u planu da plaća ogroman ugovor veteranu, a Ronaldo uz sve afinitet prema Merengesima nije spreman da drastično smanjuje platu. Takođe, Ronaldov povratak bi bio kontra svemu što su u Realu planirali poslednjih meseci…

Real živi u sadašnjosti ali misli na budućnost. Već dugo vremena traje analiza u Madridu šta treba i može da se uradi u budućnosti jer je aktuelni tim na ivici limita bez obzira što je u igri za dva najvažnija trofeja u sezoni. Svesni su u Realu da im je potrebna sveža krv. I to ona najbolja posle skupocenog fijaska za Edenom Azarom. A to znači u ovom trenutku samo dva imena: Kilijan Mbapea i Erling Haland koji su već dugo na meti Reala.

Prioritet je Mbape. On narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora u Pari Sen Žermenu i ako ne odluči da ga produži u naredna tri meseca, francuski klub će biti prinuđen da ga proda. Za oko 150.000.000 evra što se isplati svima. I prodavcu jer takve pare danas ne mogu da se uzmu za igrača u poslednjoj godini ugovora. I kupcu jer takav igrač vredi toliki novac. Veći problem će biti Mbapeova plata koja trenutno iznosi 17.500.000 evra godišnje. Francuz bi mogao da traži i duplo više, tako da se Realu više isplati da uloži u njega nego u Ronalda.

Slična je situacija i sa Halandom. On je već više viđen kao zamena za Benzemu. Haland će u leto 2022. godine imati otkupnu klauzulu od 75.000.000 evra i mogao bi u pravom momentu da nasledi Benzemu koji će tada imati 35 godina. Ali, da li Real sme da čeka do 2022. godine s obzirom na pretnju u vidu Čelsija, Sitija, Barselone, Bajerna i ostalih koji bi mogli već narednog leta da krenu u napad na Norvežanina i da ne čekaju leto 2022. zbog klauzule. Na takav scenario su spremni čak i u Dortmundu pa su prema saznanjima Bilda već odredili cenu. Haland će ovog leta koštati 150.000.000 evra! Ili će klubovi rizikovati i čekati leto 2022. za duplo manju cenu… Real ne bi smeo da sebi dozvoli da izgubi takvog igrača.

Sa druge strane, Juventus je spreman da Ronalda proda za samo 29.000.000 evra i spasi što se spasiti može. Portugalac ih sa platom i amortizacijom košta oko 80.000.000 evra godišnje. S obzirom da je torinski klub zbog pandemije korona virusa u prvih šest meseci ove sezone već izgubio 113.700.000 evra, a prošle oko 90.000.000 evra jasno je koliko je finansijska situacija u klubu alaramantna i koliko je Ronaldo postao opterećenje za klupski budžet.

Ni u Realu ne cveta cveće ali je situacija ipak bolja nego u Torinu jer Kraljevski klub generiše veće i zdravije prihode. Iz svega može da se izvuče zaključak da je Ronaldov povratak u Madrid moguć samo ako bude jeftin ili kartkoročan. CR7 je na raskrsnici da bira slavu ili novac. Oboje ne može u današnje vreme.

Source link

Slicni artikli

Top