You are here
Home > Tenis > „GLEDAĆEMO DA GA SPREČIMO!“ Danil Medvedev upitan o Novaku Đokoviću i novom rekordu, odbrusio je kao iz topa!

„GLEDAĆEMO DA GA SPREČIMO!“ Danil Medvedev upitan o Novaku Đokoviću i novom rekordu, odbrusio je kao iz topa!


Danil Medvedev je govorio prilično detaljno o Novaku Đokoviću i tome što je naš as oborio rekord Rodžera Federera, ali je priču „začinio“ i Rafaelom Nadalom.

On je pričao o činjenici da je Nole oborio Švajcarčev svetski rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste.

Federer je do prošle sedmice mogao da se hvali, bar nedelju dana, kako je i on suvlasnik rekorda jer je svojevremeno sakupio 310 nedelja na čelnoj poziciji svetskog rangiranja, a onda ga je pre sedam dana Đoković prestigao svojom 311. sedmicom vladavine.

Medvedev - Nole

Foto: Tanjug/AP

Medvedev – Nole

„Pre svega, to je neverovatno ostvarenje! Sigurno je da mi u svetu tenisa najviše govorimo o grend slem titulama, ali mala je ovde (elitna) konkurencija i siguran sam da je Novak Đoković veoma zadovoljan zbog svog ostvarenja. A kada pogledate kako je igrao (u poslednje vreme), on je definitivno sposoban da dogura i do 400 nedelja na vrhu“, započeo je Rus.

Tome je odmah dodao i sledeće:

„Mi ostali ćemo, naravno, pokušati da ga u tome sprečimo. Ja nisam uspeo ništa da uradim protiv njega u finalu Australijan opena, ali to vam je sport. Niko mu sigurno neće olakšati posao, moraće sve da zasluži na terenu“, istakao je Medvedev.

On je imao reči hvale i za Rodžera Federera i Rafaela Nadala:

„Uvek sam to govorio za ‘veliku tenisku trojku’ – neverovatni su ti ljudi… Rekordi koje su postavili verovatno neće biti oboreni ni za stotinu godina. Jako retko se viđaju takve stvari u sportu. Mislim da ne može da se kaže da su ostali u ovoj eri slabi, nego su njih trojica nestvarni i zato drugi nemaju čega da se stide“, zaključio je Danil Medvedev, od danas drugi teniser sveta na ATP listi.

VIDEO: Novakova oaza mira na Fruškoj gori

Source link

Slicni artikli

Top