You are here
Home > Borilački > SJAJAN REZULTAT Jovana Preković pobednik Premijer lige u karateu u Istanbulu

SJAJAN REZULTAT Jovana Preković pobednik Premijer lige u karateu u Istanbulu


Jovana Preković, pripadnica Sportske jedinice Ministarstva odbrane, pobednik je finala Premijer lige u karateu, koja je u organizaciji Svetske karate federacije održana od 12. do 14. marta u Istanbulu.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović čestitao je Jovani Preković osvajanje zlatne medalje.

– Čestitam Vam od srca. Ponosni smo što ste pripadnica Ministarstva odbrane, što nižete vrhunske rezultate i časno predstavljate našu zemlju širom sveta. Hvala Vam, draga Jovana, još jednom na svemu što činite za našu Srbiju, rekao je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane / Ustupljene fotografije

Jovana Preković

Aktuelna prvakinja sveta u kategoriji 61 kg Jovana Preković pobedila je u prva tri kola takmičarke iz Slovačke, Švajcarske i Hrvatske.

U polufinalnom meču savladala je takmičarku iz Irana Šimu Alesadi rezultatom 6:3 i plasirala se u finale koje je na programu bilo danas, u kojem je Rozita Alipourkešak zbog povrede odustala od finalne borbe.

– Prezadovoljna sam ovim uspehom u Premijer ligi koji je još jedna potvrda moje odlične trenutne forme. Žao mi je što se moja protivnica u finalu povredila i što nije bilo finalnog meča. Nastavljam dalje sa pripremama, za narednu Premijer ligu i prvenstvo Evrope. Radujem se i Olimpijskim igrama jer već imam normu za Tokio i nadam se novom uspehu na najvećem sportskom spektaklu, izjavila je Jovana Preković u telefonskom razgovoru nakon pobede u Premijer ligi u Istanbulu.

Video: Miloš Biković: Drago mi je što na ovaj način spajamo sport i kulturu

Source link

Slicni artikli

Top