You are here
Home > Fudbal > Možda ne mogu da osvoje titulu, ali mogu jednog ljutog rivala da izbace iz trke! Fajenord oteo Filipsovcima dva dragocena boda (VIDEO)

Možda ne mogu da osvoje titulu, ali mogu jednog ljutog rivala da izbace iz trke! Fajenord oteo Filipsovcima dva dragocena boda (VIDEO)

Portal logo

Fajenordov kvalitet nijen sporan, ali je odavno postalo jasno da klub iz Roterdama nema snage da se umeša u borbu za šampionsku titulu. Ipak, sasatav Dika Advokata i te kako ima svoje evropske ambicije, a ustput nije propustio priliku da pokvari šampionske planove PSV Ajndhovenu. Na Filips stadionu nije bilo pobednika, pa je domaći PSV ostao na pet bodova zaostatka od vodećeg Ajaksa, uz utakmicu više – 1:1 (1:1).

S obzirom da su oba gola postignuta u prvom poluvremenu, najmanje što smo mogli da očekujemo od ova dva odlična tima u nasavu jeste još pogodaka sa obe strane. Ipak, nije ih bilo, jer je u drugih 45 minuta viđen skroman broj prilika. Zapravo samo jedna velika, koju je u 76. minutu propustio Denzel Damfris.

PSV je pre Fajenordovog gola ima dve vrlo dobre šanse. Filip Maks je već u drugom poluvremenu bio u sjajnoj situaciji, ali njegov udarac prošao pored desne stative. Osam minuta kasnije Donjel Malen je odlično probio, ali je njegov udarac u uspeo da zaustavi Nik Marsman.

Ipak, seriju tih kvalitetnih naleta domaćina u korenu je isekao odlični Stiven Bergajs, koji je bio na pravom mestu posle odlične povratne lopte Sinistere i preciznim udarcem unutrašnjim delom kopačke doveo goste u vođstvo u 15. minutu.

Posle tog gola, gosti su imali dve odlične prilike. Prvo preko Linsena, a potom Gertrujde, ali su onda doživeli isto što i PSV. Mario Gece je u 38. minutu na pravom mestu pronašao Malena, a ovaj na majstorski način prebacio Marsmana.

Prvo poluvreme je završeno velikom primikom Fernanda Sinistere, što je nagoveštavalo velika uzbzđenja u nastavku meča, ali njih ipak nije bilo u dovoljnoj meri da bi došlo do promene rezultata. PSV sada ima 55 bodova, a Fajenord 47, pa je ekipa iz Roterdama još uvek u igri za sve evropske pozicije, mada je tek očekuje borba u plej-ofu za Ligu Evrope.

Source link

Slicni artikli

Top