You are here
Home > Fudbal > Bilo je svega: Majstorije, brutalnosti i golmanska čuda! Galjardo opet neporažen na Bombonjeri (VIDEO)

Bilo je svega: Majstorije, brutalnosti i golmanska čuda! Galjardo opet neporažen na Bombonjeri (VIDEO)

Portal logo

Opet se River vraća uzdignute glave sa Bombonjere, opet je Boka morala da strepi protiv ljutog rivala.

U okviru grupne faze Liga kupa Argentine, odigran je prvi Superklasiko u sezoni a najveći rivali su podelili plen – 1:1. Zadovoljnija može da bude Boka koja je na kraju bila na konopcima, mada je i River hodao po ivici ambisa sredinom derbija. Migel Anhel Ruso ni u šestom meču na klupi Boke nije savladao River, a Marselo Galjardo posle 11 mečeva na Bombonjeri sa Riverom ostaje na samo dva poraza. Noćna mora Boke je ovej čovek…

Derbi je doneo svega što ga čini posebnim. Neizvesnosti, drame, dobrih i loših poteza.

Do samog početka se nije znalo da li će Boka moći da računa na kolumbijsku ’desetku’ Kardonu i ikonu Teveza. Kardona ipak nije mogao ali Tevez sa povređenim zglobom jeste i odigrao je ceo meč.

Očekivano, meč je počeo tvrdo i stegnuto. River je bio bolji u prvih pola sata, a De la Kruz je stavljao na muke Boku. Lisandro Lopez je sprečio siguran gol i sačuvao boku. Kada se Boka probudila, bilo je to na krilima  Teveza. Prvo mu je Armani odrbanio zicer sa peterca, a onda je Karlitos velemajstorskom štiklom lansirao Kapalda pred gol Rivera. Paulo Dijas je srušio Bokinog vezistu i skrivio čist penal koji je Vilja pretvorio u vođstvo. Od tog momenta su se strasti rasplamsale.

Boka je na startu drugog poluvremena mogla do 2:0 ali je mladi Maroni loše reagovao posle pasa Teveza. Potom je Armani još jednom spasao River. Argentinski golman je torstrukom paradom u istom napadu zasutavio prvo Teveza, pa Vilju i na kraju Maronija. Čudesno!

I kazna je stigla… U periodu najslabije Riverove igre, Palavesino je fantastičnim udarcem glavom na centaršut Anđelerija pogodio suprotan ugao.

Bokini problemi su počeli da se množe. Zambrano je zbog drugog udarca laktom na meč dobio drugi žuti i isključenje. Delovalo je da je River namirisao krv, a Galjardova ubacivanje špica Alvareza je jasno govorilo da ide na pobedu.

Međutim, Milton Kasko je ’matriksovskim’ startom nad Fabrom zaradio crveni i snage su opet izjednačene na terenu. River je više napadao u finišu, više želeo pobedu i na kraju umalo došao do pobede. Posle centaršuta Hirotija u 89. minutu, lopta je pogodila Iskrijerdosa u glavu, preletila Andradu i išla u mrežu… Ali je Bokin čuvar mreže neverovatnom iternevcijom sprečio čist gol i poraz domaina na Bombonjeri.

Na kraju, niko od dva rivala ne može da budu zadovoljan remijem ali bi gledaoci trebalo da budu. Bilo je svega što Superklasiko čini posebnim. Tevezove i Palavesinove majstorije, Kaskove i Zambranove brutalnosti, Andradine i Armanijeve parade… I naravno, hrabrosti Marsela Galjarda.

Source link

Slicni artikli

Top