You are here
Home > Košarka > Čaršija dovodi dve velike legende srpske košarke, najrealnija opcija NAŠ ČOVEK iz Rusije!

Čaršija dovodi dve velike legende srpske košarke, najrealnija opcija NAŠ ČOVEK iz Rusije!


Na toj poziciji će, prema planu, Aleksandar Matović, prvi pomoćnik Saše Filipovskog koji je nedavno napustio crno-bele, ostati do leta, kada bi trebalo da stigne dugoročno rešenje.

Prvi pik da ga nasledi je Zoran Lukić, piše „Sportski žurnal“. Aktuelnom treneru Nižnjeg, ugovor ističe na kraju sezone, a iako su Rusi voljni da ga zadrži, on ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u redovima „parnog valjka“.

Foto: TV Arena sport / screenshot

Zoran Lukić

Pored velikog izazova koji predstavlja rad u Partizanu, Lukića privlači i povratak u domovinu, pošto ima veliki motiv da se dokaže radeći u srpskoj košarci.

Isti izvor navodi i da su se u čaršijskim pričama za novog trenera Partizana pominjala i imena Svetislava Pešića, Vlade Jovanovića i Aleksandra Đorđevića. Ipak, Lukić je najrealnija opcija.

Lukić je 49-godišnji srpski trener, rođen je u Beogradu, a u košarci je od 1995. godine. Radio je na startu karijere u Indiji kao asistent, da bi kasnije otišao u Nižnji Novgorod gde je napravio karijeru.

Na klupi ruskog tima bio je od 2008. do 2014. godine, onda je napravio pauzu i jednu sezonu proveo u Banvitu, da bi se od 2017. godine opet vratio u Nižnji i tu je do danas. Za prvih šest godina u poslu Nižnji je pretvorio u tim elitnog ranga. Klub je vrhunac dostigao u sezoni 2013/14, kada je otišao do polufinala Evrokupa, gde je poražen od kasnijeg prvaka – Valensije. Takođe, Nižnji je te sezone stigao i do polufinala VTB lige. Na kraju iste sezone Lukić se obreo u Banvit, gde je radio do februara 2015. godine.

Zanimljivo je da je po povratku u Nižnji, 2017. godine, prvo obavljao funkciju sportskog direktora, da bi posle nepunih mesec dana preuzeo ekipu kao trener.

Takođe, Lukić je prethodnog leta imenovan za selektora juniorske reprezentacije Srbije i njega na kraju sezone očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Letoniji.

Video: Milenko Savović slavi evropsku titulu Partizana u Istanbulu

Source link

Slicni artikli

Top