You are here
Home > Fudbal > Zvanično: Ajaks izgubio velikog talenta za džabe, Lajpcig dobio utehu za Halanda

Zvanično: Ajaks izgubio velikog talenta za džabe, Lajpcig dobio utehu za Halanda

Portal logo

Ajaksove crne slutnje su se danas i zvanično potvrdile. Lajpcig je službeno potvrdio da će od sledeće sezone biti jači za talentovanog holandskog napadača Barajana Brobija (19).

Nemački klub je sa Brobijem potpisao ugovor na četiri godine, a on stiže kao slobodan igrač pošto je odbio produžetak saradnje u Amsterdamu.

U Holandiji su se nadali da će Brobi promeniti mišljenje i pristati da ostane još koju godinu u klubu koji ga je napravio, ali je on po savetu agenta Mina Rajole sačekao istek ugovora i odlazi besplatno. Naravno, kontroverzni agent nije radio besplatno i od Lajpciga će naplatiti masnu proviziju što im je završio ovako dobar posao bez obeštećenja.

Fudbalska javnost u Holandiji smatra Brobija najtalentovanijim centarforom kojeg je Ajaksova škola izbacila u prvi tim još od vremena Patrika Klajverta. Kopljanici su polagali velike nade u njega ali je igrač više verovao agentu Rajoli.

U Lajpcigu zadovoljno trljaju ruke jer su dobili izuzetno talentovanog momka za džabe. Rajola ga je nudio i Dortmundu kao zamenu za svog drugog klijenta Erlinga Halnada, ali su u Borusiji rekli da nemaju nameru da prodaju Norvežanina pre 2022. godine.

Interesantno je da je Lajpcig izubio Halanda baš zbog Rajole koji ga je usmerio ka Borusiji Dortmund. Očekivalo se da Norvežanin iz Salcburga pređe u redove ’velikog brata’ Lajpciga, ali je Rajola igrača odveo u Borusiju.

 

Source link

Slicni artikli

Top