You are here
Home > Tenis > „Rafa je zver! Uplašite se kada ga gledate na treningu!“

„Rafa je zver! Uplašite se kada ga gledate na treningu!“


Nema mnogo onih koji mogu da se pohvale da su Nadala pobedili na njegovoj omiljenoj podlozi, ali baš takav igrač – poslao je upozoranje koje se Noletu neće baš svideti.

Dijego Švarcman, argentinski teniser koji jeste dobio „kralja šljake“ Rafaela Nadala upravo na toj podlozi, pokazao je koliko se divi legendarnom Špancu.

Pa opet, malo je iznenađujuće da je tek tako otpisao čoveka koji je ušao u 311. nedelju kao svetski broj jedan… A „otpisao“ ga je, jer, Novak Đoković za Argentinca – nema nikakve šanse za osvajanje sledećeg gren slem turnira.

U svojoj izjavi za „ESPN“ Švarcman nije štedeo reči kada je Rafael Nadal u pitanju, i jasno je stavio do znanja da je Španac njegov favorit na predstojećem grend slemu:

– Nadal je zver. Uplašite se kada ga gledate na treningu. Dominiraće na Rolan Garosu još dve godine. Kad se suočite sa Federerom, a ako je inspirisan, učini vas glupim, jer ništa ne možete da uradite. Takođe je vrlo ljubazan, ima neverovatnu harizmu – rekao je Švarcman.

Izgleda da je na 28-godišnjeg Argentinca baš uticala ona pobeda u četvrtfinalu Rima prošle godine (2:0 u setovima – 6:2 7:5) kada je samog sebe svrstao u redove retkih koji su trijumfovali nad Nadalom na šljaci. Poznato je da je Španac mašina na toj podlozi, maltene nepobediv, a Dijego mu se, očigledno, divi.

Sa druge strane, ova izjava će baciti i malu senku na Novaka Đokovića, jer je ipak u pitanju svetski broj jedan, a Švarcman ga nije ni pomenuo govoreći o najvećima. Ili nema dovoljno respekta, ili se pribojava da bi maestralni Srbin mogao još dugo da vlada i tako odalji njegovog idola od trona na još duže staze.

Novak Đoković

Foto: DAVE HUNT / EPA;

Novak Đoković

Đoković je tokom dana takođe iznenadio mnoge kada je izneo je očekivanja od nastavka sezone. On je govorio o šansama da veže dva trofeja na grend slem turnirima, a sledi Rolan Garos, gde je njegov najveći rival Rafael Nadal neprikosnoven, zbog čega se Nole našalio na svoj račun.

VIDEO: Sudija pred početak utakmice urinirao nasred terena

Source link

Slicni artikli

Top