You are here
Home > Košarka > Preminuo čuveni košarkaški trener, koji je našoj selekciji DONEO ZLATO protiv Jao Minga

Preminuo čuveni košarkaški trener, koji je našoj selekciji DONEO ZLATO protiv Jao Minga


Veliko košarkaško ime i dugogodišni trener Miodrag Baletić preminuo je u Nikšiću u 72. godini.

On se skoro pet decenija bavio trenerskim poslom i ostavio dubok trag u evropskoj i crnogorskoj košarci, gde je bio selektor ženskog nacionalnog tima od 2011. do 2013. godine..

Portal „Vijesti“ ne navodi uzrok smrti iskusnog stručnjaka koji je za života vodio ekipe Sutjeske iz rodnog grada, potom Lovćena, Primorja, Budućnosti, Jedinstva iz Bijelog Polja, Morgen, Teutu, dok je u inostranstvu radio u francuskoj Troi, Bosni, Borcu iz Banjaluke, MZT-u, FMP-u, Vojvodini i Vršcu.

Foto: ANDRZEJ GRYGIEL / EPA;

Miodrag Baletić

Ipak, najveći pečat je ostavio u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore, bio je prvi selektor, a učestvovao je na Evropskim prvenstvima 2011. godine i 2013. godine.

Pod njegovim vođstvom, Crna Gore je iz B diviziju ušla na najveću scenu i 2011. godine u Poljskoj osvojila šesto mesto, što je najbolji rezultat u istoriji zemlje. Na tom šampionatu „crvene“ su doživele samo dva poraza – u četvrtfinalu i u borbi za petu poziciju.

Ranije tokom karijere, Baletić je bio i selektor univerzitetskog tima SR Jugoslavije, koji je osvojio zlatnu medalju na Univerzijadi u Kini, koja je tada igrala sa tri NBA igrača, jedan je bio Jao Ming.

Video: „Radonjizam“ u derbiju – Zvezdin trener plesao tokom drame s Partizanom

Source link

Slicni artikli

Top