You are here
Home > Fudbal > Posle svega… Otkaz! | MozzartSport

Posle svega… Otkaz! | MozzartSport

Portal logo


Veza je pre samo nekoliko meseci delovala neraskidivo, ali sport kao deo ozbiljnog biznisa ne priznaje stare zasluge. Tako će, prema najavama sa Ostrva, Kris Vajlder posle neverovatnih pet godina napustiti Bramal Lejn i klupu Šefild Junajteda. Kluba koji je od dna do vrha Premijer lige doveo na gotovo nestvaran način, ali su ove sezone kola krenula nizbrdo, što će rezultirati raskidom saradnje.

Poslednji sastanak između čelnika kluba i temperamentnog stratega nije prošao onako kako se očekivalo. Došlo je do razmimoilaženja u planovima za predstojeće leto i narednu sezonu, oko izgleda tima koji će se vratiti u Čempionšip i ponovo napasti Premijer ligu. Otkaz bi mogao da usledi već danas, pa bi Šefild do kraja sezone praktično bio bez trenera.

Vajlder je na Bramal Lejn stigao 12. maja 2016. godine, preuzevši tim koji je u Ligi jedan (treći rang tamičenja) imao samo bod posle četiri uvodna kola, a sezonu je završio sa rekordnih 100 bodova. Samo dve sezone kasnije Šefild je pod njegovim vođstvom završio kao drugi u Čempionšipu, a onda je sa praktično identičnom okosnicom ekipe bio deveti u Premijer ligi.

Njegov fudbalski sistem 3-5-2 prošle sezone se smatrao revolucionarnim u engleskom fudbalu, ali ove sezone nije dao željeni rezultat. Veliki pad prouzrokovale su i brojne povrede. Vajlder je smatrao da ova sezona može da posluži kao prilika da se skine opterećenje sa ramena i rekonstruiše ekipa, koja bi bila u stanju da kroz nekoliko godina postane stabilan premijerligaš. Ipak, očigledno se sa tim nisu složili čelnici kluba, bez obzira što je pred kraj prošle godine Vajlder dobio direktnu podršku od vlasnika kluba, saudijskog princa Abdulaha, koji je poručio da će klub ostati uz svog trenera bez obzira na sve, jer je uradio neverovatne stvari za Šefild.

Source link

Slicni artikli

Top