You are here
Home > Fudbal > „NOĆIMA NISAM SPAVAO!“ Aleksandar Mitrović i dalje pati zbog promašenog penala protiv Škotske

„NOĆIMA NISAM SPAVAO!“ Aleksandar Mitrović i dalje pati zbog promašenog penala protiv Škotske


Za manje od dve sedmice fudbalska reprezentacija Srbije će krenuti u novi ciklus kvalifikacija, a sada je cilj plasman na smotru najboljih selekcija na svetu, koja će se održati naredne godine u Kataru.

„Orlovi“ će nastaupati u novom sastavu, sa novim selektorom, a jedan od ključniih igrača u timu Dragana Stojkovića Piksija biće Aleksandar Mitrović, napadač koji je promašio presudni penal u meču protiv Škotske.

Nakon tog promašaja Srbija se oprostila od svih šansi da se nađe na Evropskom prvenstvu u leto 2021. godine, a Aleksandar Mitrović je nakon četiri meseca smogao snage da priča o tom udarcu.

Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA;

Aleksandar Mitrović

Odbrana golmana Škotske Dejvida Maršala, Mitroviću je i dalje duboka rana.

– Mislim da pune tri noći nisam spavao posle utakmice sa Škotskom. Ubeđen sam da je to najgori trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nemam nikakvu dilemu… Prihvatio sam odgovornost kada je selektor izdiktirao imena izvođača, verovao sam da mogu da dam gol, ali serija je prekinuta odmah posle mog šuta. Toliko smo želeli odlazak na Prvenstvo Evrope, a moj promašaj je sve to pokvario – otkrio je Mitrović za „Večernje novosti“.

Do sna nije mogao ni preko dana zbog epiloga sa „suknjicama“.

– Kažem vam, tri noći nisam spavao posle toga, pokušao sam malo sna da ulovim i preko dana, ali nisam mogao. Dugo sam patio zbog toga, a setio sam se i svog debitanstog gola protiv Hrvatske na istom tom stadionu, na tom istom golu. Ali, uveren sam da će u mom slučaju sve da dođe na svoje mesto. Sport i fudbal su takvi, puni pobeda i poraza, uspona i padova.

Sada je na redu saradnja sa novim selektorom – legendarnim Piksijem.

– Preboleo sam nekako Škotsku i mnogo sam se uželeo dolaska na prozivku, treninga u Staroj Pazovi i druženja sa saigračima iz reprezentacije. Hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i nadam se da ćemo sjajno da sarađujemo. Rođen sam 1994. godine, kada je Piksi završavao ugovor sa Olimpikom i prešao u Nagoju. I danas su mi u ušima reči mnogih ljudi, pogotovo partizanovaca iz mog okruženja, koji tvrde da je Stojković naš ubedljivo najbolji igrač svih vremena. Ima zavidno trenersko iskustvo i verujem da će da osveži i unapredi igru reprezentacije. Sviđa mi se to što je selektor najavio da će Srbija igrati napadački fudbal.

Mitrović ne ide najbolje ni u Fulamu. Od najboljeg strelca, čoveka koji je vratio londonski klub u Premijer ligu stigao je do rezerve.

– Svašta me snašlo u poslednje vreme u Fulamu. Povreda zgloba, zadnje lože, pa koronavirus. I to sve u nekim intervalima kada je trebalo da više budem na terenu, nego kod fizioterapeuta ili u izolaciji. Ipak, vratio sam se, ali prednost na terenu sada ima DŽoš Maja. Strpljivo čekam svoju šansu, završio je Mitrović.

Video: Mitrović u svlačionici Partizana

Source link

Slicni artikli

Top