You are here
Home > Košarka > Centar Majamija na stubu srama zbog VREĐANJA JEVREJA, nakon kluba, sada ga KAZNILA I NBA liga

Centar Majamija na stubu srama zbog VREĐANJA JEVREJA, nakon kluba, sada ga KAZNILA I NBA liga


On će morati da plati 50.000 dolara, a tokom naredne sedmice neće smeti da trenira sa ekipom.

Ovo je samo jedna u nizu mera zbog postupka rezerviste prošlosezonskoga NBA finaliste, kog je Majami ranije odstranio iz tima, a najverovatnije će i prekinuti saradnju s njim.

Foto: rhona wise / EPA;

Mejers Lenard

Naime, sve je počelo kada je dvadesetdevetogodišnji Lenard igrao popularnu pucačku igricu, a nakon vulgarnih komentara, jednog igrača je nazvao „kukavicom“ jer je pokšao da ubije njegov lik u igrici dodavši izraz „kajk“ (kike) koji je uvredljiv naziv za Jevreje.

Odmah se moglo videti da problem koji je sebi stvorio američki košarkaš neće biti mali, a brojne gejming organizacije momentalno su raskinule saradnju sa njim.

Javnost je burno reagovala, anije mnogo pomoglo izvinjenje košarkaša.

– Prihvatam svoju grešku i znam da ne mogu da pobegnem od nečega koje je toliko uvredljivo prema nekome drugome. Ne želim da sebe ovako predstavljam i želim da se izvinim saigračima, trenerima, čelnicima kluba i svima koji imaju veze sa organizacijom Majami Hit, mojom porodicom, kao i navijačima i svima u jevrejskoj zajednici koje sam povredio, naveo je, pored ostalog, Lenard u saopštenju.

Inače, iskusni centar je sezonu završio još u januaru, kada je doživeo povredu ramena zbog koje je poslat na višemesečnu pauzu.

Video: Amerikanac posvetio pesmu Jokiću

Source link

Slicni artikli

Top