You are here
Home > Fudbal > ŠPANCI I DEFINITIVNO POKLEKLI Tzv. državi Kosovo dozvoljeno da istakne obeležja u kvalifikacionom meču za SP 2022.

ŠPANCI I DEFINITIVNO POKLEKLI Tzv. državi Kosovo dozvoljeno da istakne obeležja u kvalifikacionom meču za SP 2022.


Od toga da Španija neće dozvoliti isticanje simbola tzv. države Kosovo u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. stigli smo do toga da će se oni ipak isticati. Jer kako kažu sa Iberijskog poluostrva isticanje državnih simbola biće ključno za normalizaciju odnosa Madrida i Prištine.

Vlada ŠŠpanije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. protiv ššpanske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Španija – Turska

Utakmica između dva tima na progamu je 31. marta u Sevilji, a prvobitno je bilo saopššteno da će se meč odigrati bez obeležžja tzv. Kosova, čiju jednostrano proglašenu nezavisnost ŠŠpanija ne priznaje.

Nakon toga su usledile ošštre reakcije Prišštine, a predstavnici dva saveza složžili su se da meč kvalifikacija bude organizovan u skladu sa protokolima i pravilima FIFA i UEFA.

Kako navodi Konfidensijal, isticanje držžavnih simbola i intoniranje himne je ključno za normalizaciju odnosa zvaničnog Madrida i Prišštine.

Uprkos činjenici što je dozvoljeno koriššćenje držžavnih simbola tzv. Kosova, ministarstvo spoljnih poslova navodi da to ne menja politički stav Španije o tzv. Kosovu.

VIDEO: Čuveni fudbal sa „fićama“ u Beogradu

Source link

Slicni artikli

Top