You are here
Home > Tenis > „On je igrač protiv kojeg je U ISTORIJI najteže igrati“

„On je igrač protiv kojeg je U ISTORIJI najteže igrati“

Fallback Image


Nižu se pohvale na račun Novaka Đokovića posle rekorda. Najnovija stiže iz Španije.

Nekadašnji broj dva svetskog tenisa, Aleks Koreča, pohvalno je govorio o srpskom asu na izmaku njegove 311. nedelje na tronu.

Novak Đoković

Foto: Dr. P. / Profimedia

Novak Đoković

Veruje Španac da Novak Đoković još nije rekao sve što ima i da će u ovoj sezoni osvojiti još neki grend slem, pored Australijan opena.

– Moram da kažem da je Novakov rekord nešto ludo. Biti toliko nedelja broj jedan na svetu samo pokazuje o kakvoj konstantnosti je reč. On to pokazuje godinama. Dobra je stvar što želi i da poboljša taj rekord. Ne znam i sam koliko još nedelja može da bude na vrhu, ali mislim da tokom ove godine može da osvoji još jedan ili dva trofeja na gren slemovima pošto igra jako dobro – istakao je Koreča, koji je po završetku igračke karijere 2005. godine jedno vreme bio trener Endiju Mareju (2008-2011), bio je i trener Olge Danilović, a od 2015. radi kao stručni konsultant na Eurosportu.

Kao glavno Novakovo oružje naveo je – sve.

– On je verovatno igrač protiv kog je taktički najteže igrati u istoriji tenisa, jer nema slabosti. Njegov servis je dobar, njegov ritern je dobar, njegov bekhend je neverovatan, a forhend mu je super. Dobro se kreće, dobro se brani, a u napadu ima mnogo varijacija. U vreme kada svi igraju sličnim stilom, on je daleko najbolji. Mislim da je to razlog njegove duge dominacije, a njegovim protivnicima izuzetno je teško da ga taktički nadmudre – smatra Koreča.

VIDEO: Novak Đoković počeo da trenira

Source link

Slicni artikli

Top