You are here
Home > Tenis > „I dalje me zove ŠJOR NIKO!“ Čuveni trener ispričao anegdotu posle koje su se Đokoviću svi smejali i uporedio ga sa velikom fudbalskom zvezdom: Novak je kao Zlatan

„I dalje me zove ŠJOR NIKO!“ Čuveni trener ispričao anegdotu posle koje su se Đokoviću svi smejali i uporedio ga sa velikom fudbalskom zvezdom: Novak je kao Zlatan


Splićanin je u svojoj akademiji kod Minhena brusio talenat najboljeg tenisera sveta u juniorskim danima, a u intervjuu za Sportske novosti se podsetio jedne anegdote.

Novak Đoković - proslava

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Novak Đoković – proslava

– Još kada je imao 16 godina, meni je bilo potpuno jasno da će on postati internacionalni teniser. A to nije mala stvar, u tom trenutku niko, pa ni ja svojim iskustvom, ne može sa sigurnošću reći da či će neko biti prvi, drugi, treći, peti, deseti, trideseti, pedeseti – rekao je Pilić na početku razgovora.

On se prisetio jedne anegdote vezane za najboljeg na svetu.

– Kada je na sastanku u Akademiji jasno rekao da će jednog dana biti prvi na svetu, svi su se nasmejali osim mene. Znao sam da on ima neke sjajne karakteristike, ne samo kao teniser već i kao čovek. Nikada nije kasnio na treninge, dolazio je pola sata ranije. Nikada nije ponavljao greške. Ponavljam, niko, pa ni ja, nije mogao da zna da će biti broj jedan, a ne da će nanizati 311 nedelja na vrhu, ali videlo se da ima nešto posebno.

Nikola Pilić

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Nikola Pilić

Pilić je zadovoljan i činjenicom da je Goran Ivanišević sada Novakovo trener.

– Sećam se kada sam mu prvi put ugovorio trening sa Ivaniševićem, imao je 14 godina i bio je kao hipnotisan što vežba sa njim. Zato mi je drago da su sada zajedno, što mu Goran čuva leđa.

Sjajni stručnjak je dodao:

– Novak me je oduvek mnogo poštovao i dan danas me zove šjor Niko, što govori o njegovom karakteru – da je svetski čovek. Uporedio bih ga sa Zlatanom Ibrahimovićem. Gde god da se pojave, ostavljaju utisak.

Pilić nije zadovoljan pisanjem zapadne štampe i odnosom prema Novaku.

– Nemam ništa protiv Federera i Nadala, ali mi smeta što Novak nije adekvatno tretiran u medijima. Njih trojica su generacija kakva se više neće ponoviti. To što oni urade, ostaće za sva vremena – zaključio je Pilić.

VIDEO: Novak Đoković peva Veseli se srpski rode

Source link

Slicni artikli

Top