You are here
Home > Košarka > Dragan Bokan o besparici i lovu na Evroligu: Od države ne dobijamo ništa, Zvezda je bolja od svih timova iz Evrokupa

Dragan Bokan o besparici i lovu na Evroligu: Od države ne dobijamo ništa, Zvezda je bolja od svih timova iz Evrokupa

Portal logo

Pobedom nad Cedevitom podgorička Budućnost se plasirala u četvrtfinale Evrokupa i najavila velike domete. Nadaju se u Podgorici da bi mogli da odu korak ili dva napred, i posle tri godine se vrate u Evroligu. Imaće šansu da se Đeiti plasiraju u elitno takmičenje i kroz Jadransku ligu, gde će u Crvenoj zvezdi imati najozbiljnijeg konkurenta.

Slavilo se u sredu veče u Podgorici, ali su već danas počele brige. Budućnost će u četvrtfinalu igrati protiv Monaka Zvezdana Mitrovića, a izvesno je da 26. marta neće moći da bude domaćin u Podgorici. Francuskim državljanima je, naime, zbog pogoršanja epidemiološke situacije zabranjeno da putuju van Evropske unije bez karantina u povratku, pa će Budućnost morati da bude domaćin u EU.

„Cilj nam je bio da uđemo u Top 16 fazu, a svi u klubu smo prezadovoljni što smo ostvarili mnogo više od zacrtanog. Svi se, ipak, nadamo da nismo rekli poslednju reč kad je u pitanju Evrokup. Možda i prvi put od svih prolazaka u četvrtfinale imamo jednake šanse kao naš protivnik, ali nam velika stvar ne ide naruku, jer smo hendikepirani što drugi meč nećemo moći da igramo u „Morači”. Nažalost, moramo da budemo domaćini u nekoj od dvorana u Evropskoj uniji. Videćemo hoće li to biti u Sloveniji ili Hrvatskoj“, rekao je prvi čovek Budućnosti Dragoslav Bokan.

Osim u organizacionom, dueli sa Mitrovićevim timom predstavljaju problem za Budućnost i na finansijskom planu, jer su opterećenje za ionako „nategnut” budžet.

„Jedna od opcija za utakmicu sa Monakom je Zadar, realnija je Ljubljana, a možda ćemo biti domaćini drugog susreta u Monte Karlu. Zaista su veliki troškovi organizacije, jer moramo da idemo čarter letovima i da plaćamo boravak u hotelu pet noći van Podgorice. To mnogo košta, procene su da ćemo izgubiti oko 100.000 evra“.

A troškovi bi mogli samo da se povećaju ako se produži nastup u Evrokupu.

„Klub postoji da bi pravio rezultate, ali o troškovima mora da se vodi računa. Kovid je iskomplikovao poslovanje i funkcionisanje privrede, a na malom tržištu kao što je crnogorsko je pogotovo teško naći novac koji niste u startu planirali. Grad je uz nas svih godina otkad je na čelu nova uprava sa gospodinom Ivanom Vukovićem, ali dobijamo manje nego što je kolektivu kao Budućnost potrebno. Očekujemo veću pomoć od grada, a svakako od države, od koje ove godine nismo dobili ništa“.

Budućnost ima realnu šansu da se domogne Evrolige.

„Trener ima jedan pristup, mi u klubu potpuno drugi, jer je on zadužen za sportski deo, a mi za organizaciju. Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik. U našem delu žreba nisu ni Virtus ni UNIKS, pa nam se otvara šansa da ove godine lakše dođemo do Evrolige kroz Evrokup, nego kroz ABA ligu, jer je Crvena zvezda kvalitetnija od svih potencijalnih rivala u polufinalu“, dodao je Bokan.

Source link

Slicni artikli

Top